Élet-Stílus

Lakaterdő lesz a Szabadság hídon

Az örök szerelem szimbólumai már nemcsak Pécsen gyűlnek.

Hogy honnan eredhet a szerelemlakat hagyománya, azt biztosan senki sem tudja: talán Kínából, a világon a legtöbb szerelmesek által hátrahagyott lakat ugyanis a Kínai Nagy Fal mentén található. A szokás azóta persze már nemcsak Ázsiát, de Amerikát és Európát is meghódította.

A szokás azon alapulhat, hogy Kínában létezik egy hagyomány, mely szerint ha két szerelmes egy végtelen láncra lakatot tesz, akkor szerelmük örökké tart. Nem csoda, hogy szerelmesek ezrei zarándokolnak a világ legszebb városaiban a hidakhoz, melyek folyamatosan telnek meg az örök szerelem szimbólumának szánt lakatokkal.

Európában a legismertebb lakatolóhelyek Párizsban, a Pont de l’Archeveché, Németországban a kölni Hohenzoller, Olaszországban pedig a Ponte Vecchio hídon vannak.

A francia lakatfal:

Egy másik lakatfal Koppenhágából:

Magyarországon a legnépesebb lakatfal Pécsett található, a Janus Pannonius utcában, ami azóta már a város egyik szimbóluma is. Nem szeretne lemaradni Budapest sem: a lakatok eddig az Erzsébet téren gyűltek, ám újabban szép számmal jelennek meg a Szabadság hídon is, amiről itt nézhet képeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik