Élet-Stílus

Sopron a kedvenc úti cél

Az internetes szavazáson, ahol összesen 2500 magyar településre lehetett szavazni, Budapest csak a 19. helyet szerezte meg.

Magyarország kedvenc úti célját 3 hétig keresték a Vendégváró.hu által szervezett internetes szavazáson. Azok, akik voksoltak összesen 2500 magyar település közül választhatták ki kedvencüket. A virtuális kedvenc a voksolás lezárását követően Sopron lett, 5770 szavazattal. A második helyen Pécs (4067 voks), míg a harmadikon Eger (3467 voks) végzett.

A Vendégváró.hu szállásfoglalási és utazástervező portál célja a szavazással az volt, hogy felhívják a magyar közönség figyelmét az ország turisztikai értékeire. A szakértők szerint örömteli, hogy a szavazással eddig kevésbé ismert turisztikai értékek is nyilvánosságot kaptak, szerintük jól azok a települések tudtak szerepelni, amelyek elég ismertek és egyediek.

Érdekes, hogy Budapest csak a 19., Debrecen a 11., Szentendre a 29., míg Tokaj csak a 32. legnépszerűbb lett. Ugyancsak meglepetés Sárvár 18., Harkány 23. és Kehidakustány 28. helyezése.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik