Élet-Stílus

Pöttyös Kapitány és a társai

Gyerek táncház, kézműveskedés, állatsimogatás. A pünkösdi hosszú hétvégén rengeteg ingyenes program várja a családokat az Óbudai-sziget Nagyrétjén, a Telekom Gyerek Szigeten.

A gyerekek a Nagyszínpadon egy óriás Ki mit tud?- on méretik össze képességeiket. Lesznek koncertek, fellép a Gryllus és Alma együttes. Lesz Bohóckuckó, a Rippel testvérek akadémiáján artistáskodni tanulhatnak a vállalkozó kedvűek.

A Vándor Vurstli műhelyében Európa népeinek fejrevalóit, az igazán ügyesek pedig egyéni bőröndöt is készíthetnek sajátkezűleg. Aki papírkalapot, álarcot akar készíteni, vagy újrahasznosított sajátkészítésű képeslapokon akarja majd a nyári élményeiről a barátait tudósítani, annak is itt a helye, hiszen hétvégén a Pritt Kézműves Palotában ezekre is lesz majd lehetőség az agyagozás és egyéb alkotás mellett.

A Színes Falu három Magyarországon élő külföldi közösséget mutatt be, ahol a gyerekek török, nigériai és kínai autentikus nemzeti játékokkal ismerkedhetnek meg. Lesz még vidámpark, artistaképzés és bábszínház.

A „Hozd el hozzánk” programmal idén beteg kisgyerekeknek segítenek. Mindenki elhozhatja már nem használt, de jó állapotú játékait, melyeket a szervezők a Kórházpedagógusok Egyesülete segítségével juttatnak el a rászoruló gyerekekhez.

A részletes program a www.gyereksziget.hu oldalon találhatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik