Élet-Stílus

Miért nem egészséges a tejcsoki?

A kutatások többsége ódákat zeng a csokoládé jótékony hatásairól, csak azt felejtik el, hogy ez nem igaz mindegyikre.

A csokoládé jótékony hatását a kakaó antioxidáns tartalmának köszönheti: egy most nyilvánosságra hozott, a Hershey csokoládégyár megrendelésére készült vizsgálat szerint például ugyanannyi antioxidáns van a kakaóporban, mint a feketeáfonyában, vagy a gránátalmában. Azt azonban elfelejtették hozzátenni, hogy a boltok polcain kapható csokoládék zömében alig van – a jótékony hatásáról ismert – kakaóporból.

Aki egészségügyi szempontból szeretne csokoládét enni, annak nem érdemes a bolti csokoládéval próbálkoznia, abból ugyanis óriási mennyiséget kellene megenni a hatás kedvéért. Ezzel szemben a 70%-os kakaótartalmú fekete csokoládéval már érdemes próbálkozni: ezesetben érdemes odafigyelni a mértékre, hiszen a hatáshoz már egy kocka is elég, és nem árt tudni, hogy a magas kakaótartalmú csokoládék drágábbak a többinél.

AJÁNLOTT LINKEK:

Nem minden csokoládé egészséges (hvg.hu)
Tudjon meg még többet a kakaóról (wikipedia.hu)
A kakaó egészségvédő hatásai: kevesebb betegség, jobb keringés (natursziget.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik