Az állítást két nagy orvosi tanulmány is alátámasztja, az egyik ráadásul utal a francia paradoxjelenségre is. Franciaországban az ételeket rengeteg zsírral készítik, ami növelné a szív- és érrendszeri megbetegedések számát, ennek ellenére a szívrohamok ritkábbak, mint bárhol máshol Európában.
Az orvosok biztosak benne, hogy a francia étkezések mellé kötelező vörösbor állhat a jelenség hátterében, amit most a British Medical Journal aktuális számában meg is erősítettek. Az alkoholos italok ezek szerint nemcsak kellemes hangulatba hozzák az embereket, de mértékkel fogyasztva – férfiaknál két pohár ital, nőknél egy – hozzájárul a szív- és érbetegségek megelőzéséhez.
Milyen szív- és érbetegségekkel kell szembenéznünk? (ujszo.hu)
Nincs de – hagyjon fel a káros szenvedélyeivel (nincsde.hu)
Sörök, amelyeket nők főztek (hvg.hu)