Élet-Stílus

Ibrahimovic: a jobbik csapat esett ki

Az AC Milan vesztét ismét egy angol csapat okozta a Bajnokok Ligájában – a legutóbbi négy évben már harmadszor.

Az AC Milanhoz kötődőket szerda este óta nyilván kiveri a hideg verejték, ha az angol csapatokról hallanak, miután a piros-feketék 2007-es Bajnokok Ligája-sikere után 2008-ban, tavaly és most is Premier League-ben szereplő klub búcsúztatta a Milant a nyolcaddöntőben, sorrendben az Arsenal, a Manchester United és a Tottenham.

„Most nem kellett volna megtörténnie. Nagyon csalódott vagyok, magamnál csak a játékosaimat és a klubot sajnálom jobban, hiszen a két meccs alapján ennél sokkal többet érdemeltünk volna. Az odavágó első félidejét leszámítva ugyanis jobbak voltunk az angol együttesnél…” – magyarázta Massimiliano Allegri, az AC Milan szakvezetője.

A trénerrel tökéletesen egyetért Zlatan Ibrahimovic is, aki kijelentette: olykor előfordul, hogy nem a jobb csapat nyer. „Jól játszottunk, csak a gól hiányzott. A Tottenham is csak egyetlen egyet szerzett két meccsen, mégis továbbjutott, ezzel beigazolódott a tétel, miszerint nem mindig a jobb csapat diadalmaskodik” – jegyezte meg a svéd sztár.

Visszautalva a fentiekre: angol csapatokat nyugodtan nevezhetjük az AC Milan mumusainak: az olasz gárda legutóbbi hét találkozójából egyet sem tudott megnyerni szigetországi riválisával szemben. A mérleg lehangoló, három döntetlen, négy vereség.

EMLÉKEZTETŐ
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Tottenham (angol)-Milan (olasz) 0-0
London, White Hart Lane. Vezette: de Bleeckere (belga)
Sárga lap: Jankulovski (49.), Flamini (63.), Pato (64.)
Tottenham: Gomes – Corluka, Dawson, Gallas, Assou-Ekotto – Lennon, Modric, Sandro, Pienaar (Jenas, 71.) – Van der Vaart (Bale, 66.) – Crouch (Pavljucsenko, 83.).
Milan: Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Jankulovski (Antonini, 70.) – Seedorf, Boateng (Merkel, 76.), Flamini (Strasser, 87.) – Robinho – Pato, Ibrahimovic
Továbbjutott: a Tottemham, 1-0-ás összesítéssel.

STATISZTIKA
Lövések: 6, ill.11
Kapura: 1, ill. 3
Szögletek: 4, illetve 5
Szabálytalanságok: 16, ill. 16
Labdabirtoklás: 42%, ill. 58%

Ajánlott videó

Olvasói sztorik