Élet-Stílus

Új sztár született Újpesten

Az Újpest kétgólos hátrányból egy újonc duplájának köszönhetően nyert a Kaposvár ellen az NB I 17. fordulójában.

Alaposan beragadt a rajtnál a – némi túlzással ificsapattal felálló – Újpest, a vendég Kaposvár Balajcza kapus hibáját kihasználva már a 17. percben megszerezte a vezetést. A korábban a Rákóczinál is megfordult kapus ahelyett, hogy lehúzta volna a felpattant labdát, ügyetlenül Perics elé paskolta, aki ollózó mozdulattal lőtt a hazaiak kapujába.

Balajcza a folytatásban két bravúros védéssel helyrehozta a hibáját, ugyanakkor nem úszta meg újabb kapott gól nélkül, egy szöglet után Hegedűs mattolta fejjel. A szünet után Perics újra betalált, de ezúttal a saját kapujába: Mitrovics sarokrúgását követően Rubus a kaposvári játékos fejére bólintotta a labdát, amely aztán onnan a hálóba került.

A mérkőzés hőse az élete első felnőtt élvonalbeli meccsén kétszer is eredményes Lázár volt, aki az 54. percben kapáslövéssel egyenlített, majd a hajrában, a 86. percben egy pattanás után 14 méterről bombázott a jobb felső sarokba. A három pontot érő gólnak az értékét tovább növeli, hogy – Matos piros lapja miatt – emberhátrányban született.

„Régóta vártam arra, hogy bemutatkozhassak a felnőtteknél. Számomra az a legfontosabb, hogy nyertünk, ráadásul úgy, hogy a félidőben két góllal vezetett a Kaposvár. Egyébként 0-2-nél is hittünk abban, hogy fordíthatunk” – mondta a mérkőzést közvetítő Sport TV-nek Lázár Bence, aki március 21-én ünnepli 20. születésnapját.

Ami a játéknap további meccseit illeti: az augusztusi találkozóhoz (0-0) hasonlóan Zalaegerszeg és a Szombathelyi Haladás ezúttal is megosztozott a pontokon a nyugati rangadón, míg MTK hazai pályán hátrányból felállva 3-1-re győzte le a Honvédot.

Monicomp Liga, 17. forduló:
Újpest FC-Kaposvári Rákóczi 3-2 (0-2)
Gól: Perics (48., öngól), Lázár (53., 86.), illetve Perics (14.), Hegedűs (30.)
Kiállítva: Matos (84., Újpest)

ZTE FC-Szombathelyi Haladás 1-1 (1-1)
Gól: Balázs (39.), ill. Kenesei (3., 11-esből)

MTK Budapest-Budapest Honvéd 3-1 (1-1)
Gól: Sütő (41.), Urbán (77.), Eppel (91.), ill. Lovric (25.)

Pénteken játszották:
BFC Siófok-Győri ETO FC 0-1
Ferencváros – Kecskeméti TE-ERECO 2-1

Vasárnap:
Vasas-Híd – Videoton FC, 17:30

Az élcsoport:
1. Videoton 36 pont/16 mérkőzés
2. Ferencváros 31/17
3. Zalaegerszeg 30/17
4. Kaposvár 29/17
5. Debrecen 28/16
6. Paksi FC 28/16

Ajánlott videó

Olvasói sztorik