Élet-Stílus

Ehetünk a Titanic étkészletéből

Nos, ha nem is pont azokból a tányérokból, amik alámerültek a híres hajóval, de azok pontos másaiból igen.

A híres hajón felszolgált étkészletek pontos mását dobta piacra most a Royal Crown Derby, az a porcelángyártó cég, amelyet közel száz éve a Titanic üzemeltetője, a White Star Line is megbízott. A cég exkluzív megrendelése összesen 600 nagytányérra, 150 leveses, 150 reggeliző, 100 salátás tányérra, valamint 150 reggeliző csészére és 100 teáscsészére szólt a hajó á la carte éttermébe.

Az eredeti étkészletet a White Star Line logója helyett egy régebbi stílusú emblémával, az Ocean Steam Navigation Company (Óceáni Gőzhajózási Társaság) logójával díszítették. A készítők most ezeket a tányérokat és alátéteket reprodukálták, melyeket bárki megvásárolhat. A 1912-ben elsüllyedt hajóról egyébként egy darab tányért mentettek meg: ez most a southamptoni múzeumban van kiállítva.

Mint az ismeretes, a Titanic luxusgőzös, amit közvetlenül elkészülése után elsüllyeszthetetlennek kiáltottak ki, első útján, 1912. április 14-én jéghegynek ütközött, majd ezt követően néhány óra leforgása után elsüllyedt. A katasztrófában egyes információk szerint 1517, mások szernt 1494 ember veszett oda, és összesen 705-en élték túl.

A katasztrófa századik évfordulója alkalmából a Royal Crown Derby nagyszabású kiállítást tervez majd a gőzös tiszteletére.

AJÁNLOTT LINKEK:

Miből ettek (volna) a Titanicon? (nlcafe.hu)
Még több információ a luxusgőzösről és a tragikus útjáról (wikipedia.hu)
Nézzen még több képet a porcelángyár termékeiről – galéria (royalcrownderby.co.uk)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik