Élet-Stílus

Álmos németek, peches brazilok – videó

Dortmundban a németek döntetlenre végeztek Olaszországgal, a franciák pedig St. Denis-ben legyőzték a brazilokat. Az argentin-portugál latin rangadó sokáig döntetlenre állt, de végül egy Messi-büntető döntött.

Az olasz-német találkozó remek negyedórával indult. A németek kezdtek jobban, viszont az olaszok átvették az irányítást, s egyre többször tűntek fel Neuer kapuja előtt. Joachim Löw tanítványai aztán egy szép passzjáték után kigurigázták az olasz védelmet, Klose pedig ismét nem müncheni formáját hozva, bevette Buffon kapuját.

A félidő folytatásában egy ordító Klose-helyzet, illetve egy vitatható bírói döntés – a becsúszó Aogo kezét a tizenhatoson belül érintette a labda – borzolta a kedélyeket. Térfélcsere után viszont a játék irama lelassult, a sok csere megbontotta a csapatok felállását. A hajrában aztán két olasz csere, Aquilani és Rossi megcsillantotta, hogy az olaszokban is maradt kraft: a Villarreal klasszisa egyenlített. A hajrában Khedira még kihagyott egy jobb lehetőséget, de maradt az 1-1.

Franciaország-Brazília – összefoglaló:


Ahogy a 2006-os világbajnokot 16 éve legyőzni képtelen németek, a brazilok is megtartották saját kis privát „átkukat”: a vereséget a franciák ellen. A Stade de France-ban a házigazdák már az első félidőben is többe támadtak – a 9. percben Benzema tékozolt el nagy ziccert – , majd Pato következett (mellé), míg Diarra szöglet után bólintott kevéssel fölé.

A 40. percben aztán Hernanes (képünk) elkövette a nap szarvashibáját: a Lazio futballistája magas lábbal megrúgta Benzemát, így kiállították. A második félidő elején Menez Eliast és Andre Santost is lefutotta, középre adott, ahol Benzema ezúttal nem hibázott.

Franciaország-Brazília – Hernanes kiállítása:


A folytatásban a Real támadója akár mesterhármast is elérhetett volna, de mindkét helyzetét Julio Cesarba tuszkolta. A brazilok a két csapat legutóbbi öt mérkőzéséből négyet (vb: 1998, 2006, Konföderációs-kupa: 2001) elvesztettek, s csupán egy döntetlenre lehetnek büszkék.

Genfben Messi és Cristiano Ronaldo csapott össze, s ahogy legutóbb a Barcelona-Real derbin, ezúttal is az argentin lehetett boldogabb. A vezetést a dél-amerikaiak szerezték meg, egy Barca-Real-góllal. Messi passza után Di María találat a hálóba, Ronaldo viszont hét perccel később egyenlített egy lecsorgó labdát értékesítve. A második játékrészben az európaiak játszottak jobban, viszont helyzeteiket kihagyták, s mivel a hajrában Fabio Coentrao a tizenhatoson belül szabálytalankodott Manuel Martinezzel szemben, Busacca játékvezető büntetőt ítélt, amit Messi értékesített.

Dánia-Anglia – összefoglaló:


A nagyok közül az angolok és a hollandok kezdték korábban a napot. Fabio Capello emberei a franciák elleni hazai 1-2 után ezúttal Koppenhágában javítottak (2-1), míg a világbajnoki ezüstérmes holland válogatott – amely március 25-én a magyarokkal játszik Eb-selejtezőt a Puskás Ferenc Stadionban – 3-1-re legyőzte az osztrák csapatot.

Barátságos mérkőzések:
Magyarország-Azerbajdzsán 2-0 (1-0)
Németország-Olaszország 1-1 (1-0)
Argentína-Portugália 2-1 (1-1)
Franciaország-Brazília 1-0 (0-0)
Dánia-Anglia 1-2 (1-1)
Hollandia-Ausztria 3-1 (1-0)
Belgium-Finnország 1-1 (0-0)
Lengyelország-Norvégia 1-0 (1-0)
Málta-Svájc 0-0
Észak-Írország – Skócia 0-3 (0-2)
Macedónia-Kamerun 0-1 (0-0)
Horvátország-Csehország 4-2 (2-2)
San Marino-Liechtenstein 0-1 (0-0)
Görögország-Kanada 1-0 (0-0)
Andorra-Moldova 1-2 (0-0)
Örményország-Grúzia 1-2 (0-2)
Fehéroroszország-Kazahsztán 1-1 (1-0)
Irán-Oroszország 1-0 (0-0)
Lettország-Bolívia 2-1 (1-0)
Izrael-Szerbia 0-2 (0-1)
Törökország-Koreai Köztársaság 0-0
Dél-afrikai Köztársaság – Kenya 2-0 (2-0)
Albánia-Szlovénia 1-2 (0-1)
Észtország-Bulgária 2-2 (1-1)
Luxemburg-Szlovákia 2-1 (0-0)
Ciprus-Románia 1-1 (0-0)
Svédország-Ukrajna 1-1 (1-1)
Spanyolország-Kolumbia 1-0 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik