Élet-Stílus

Rekordot döntött a pofozógép

A Cleveland Cavaliers olyan rekordot döntött meg vasárnapra virradóra az NBA-ben, amelyre aligha lehet büszke.

„Olyan ez, mint egy rossz álom” – mondta Daniel Gibson, a csapat játékosa a Portland Trail Blazers elleni, 111-105-ös hazai zakó után. A Cleveland zsinórban 24. vereségét szenvedte el az észak-amerikai profi kosárlabda-ligában (NBA), ezzel negatív csúcsot döntött. Nem mellékesen: saját negatív rekordját is beállította, miután 1981-1982-es szezon végén, illetve azt követő idény elején sorozatban 24 mérkőzést veszített el.

Az egy szezonon belül zsinórban elszenvedett vereségek tekintetében a Vancouver Grizzlies (1995-96) és Denver Nuggets (1997–98) volt eddig a rekorder 23-23-mal.

A LeBron James távozásával nyáron meggyengült Cavs’ – amely 2009-ben konferencia-döntőt játszott, és az előző szezonban is ott volt a playoffban – december 18. óta képtelen nyerni, s szintén elborzasztó adat, hogy utóbbi 35 meccséből 34-et elbukott.

S a gödör még tovább mélyülhet a gárda alatt, hiszen hétfőn a nyugati második Dallas Mavericks vendége lesz, majd a Detroit Pistons és a Los Angeles Clippers lesz a riválisa. „Talán mindjárt a következő meccsen, legalábbis mi így állunk hozzá” – válaszolta a fentebb már idézet Gibson arra a kérdésre, hogy mikor szakad meg a negatív széria.

„Én egyáltalán nem törődöm a rekordokkal, csak arra koncentrálok, hogy javuljon, eredményesebb legyen a csapat, másoknak is így kellene gondolkodnia” – vetette oda Byron Scott, a Cleveland Cavaliers vezetőedzője az újabb hasraesés után. Kérdés, hogy a július 2-án kinevezett 49 éves szakvezető ebbéli minőségében meddig nyilatkozhat…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik