Élet-Stílus

Mitől alszik könnyen a baba?

Az esti mese és az altatódal mellett igen népszerű módja az altatásnak a babakocsiban tologatás is.

Ennek ismeretében már az sem csoda, hogy egy átlagos anyuka gyermekének első évében legalább 1000 kilométert tolja maga előtt a babakocsit. Az erre vonatkozó felmérésben összesen 2000 fiatal anyuka vett részt, akiknek gyermekei legfeljebb 36 hónaposak voltak. A vizsgálatból kiderült az is, hogy az anyukák nagy része egy héten legalább 6-szor sétálni viszi gyermekét: ilyenkor átlagosan 3,2 kilométert tesznek meg.

A babakocsi mellett az autó is igen népszerű a kisgyermekes szülők körében. Néhány anyuka kifejezetten azért ülteti autóba gyermekét, mert a kicsi így alszik el a legkönnyebben. Ilyenkor csak nagyon keveset, körülbelül 4 kilométert autóznak együtt. A szakértők szerint nem véletlen, hogy a babák könnyebben elalszanak mozgás közben: szerintük az érzés a méhben eltöltött időszakhoz lehet hasonló.

Sok friss szülő állítja, a kezdeti időszak egyik legnagyobb kihívása az, hogyan tudják minél hamarabb elaltatni gyermeküket. A felmérésben résztvevő szülők szerint ahhoz, hogy a baba este álomba merüljön, átlagosan legalább 30 perc kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik