Élet-Stílus

Megátkozták az AC Milant – videó

Elképesztően peches volt a Serie A-ban listavezető AC Milan kedden este, a vendég Lazio elleni rangadón.

A fővárosiak kiválóan védekeztek a San Siróban, és mivel a szerencse is melléjük szegődött, gól nélküli döntetlen után ponttal távoztak az AC Milan otthonából.

A Milan a játék képe alapján ugyan többet érdemelt volna a döntetlennél, csakhogy a sors máshogy akarta, és Massimiliano Allegri vezetőedző nem csak két pont, hanem újabb két játékosa elvesztése miatt is bánkódhat. Daniele Bonera és cseréje, Nicola Legrottaglie is kórházban, kivizsgálással töltötte az estét fej- és nyaksérülés miatt.

A Juventustól frissen igazolt Legrottaglie ellen szabálytalankodó Libor Kozakot egyébként ki kellett volna állítani, főleg, hogy már volt egy sárga lapja. A Lazio azonban ezt megúszta, mint ahogy Zlatan Ibrahimovic lövésénél is mázlija volt – nem is kicsi.

A svéd labdája a mind a két kapufát érintve landolt a Fernando Muslera kezében. Később, Robinho próbálkozása után pedig Giuseppe Biava mentett a gólvonalról.

„Jól futballoztunk, a játékunkkal elégedett vagyok, győzelmet érdemeltünk volna. Tudtam, hogy a Lazio nem fog sokat támadni, mondjuk, erre esélye sem volt” – így Allegri, aki reméli, hogy a következő, Geona elleni bajnokira a sérültek közül ketten vagy hárman felépülnek. A Milan biztosan listavezetőként várhatja azt a találkozót, előnye azonban két pontra apadhat, amennyiben szerdán a Napoli nyer a Chievo vendégeként.

Serie A, 23. forduló:
AC Milan-Lazio 0-0
Milánó, San Siro, 45000 néző, v.: Damato
Milan: Abbiati – Oddo, Bonera (Legrottaglie, 46.; Papasztatopulosz 84.), Yepes, Antonini – Flamini, Thiago Silva, Emanuelson – Robinho – Pato (Cassano, 63.), Ibrahimovic
Lazio: Muslera – Lichtsteiner, André Dias, Biava, Radu – Gonzalez (Bresciano, 74.), Brocchi, C. Ledesma – Hernanes – Kozak, Sculli (Mauri, 80.)

Szerda:
AS Roma-Brescia, 20:45
Cesena-Catania, 20:45
Chievo-Napoli, 20:45
Fiorentina-Genoa, 20:45
Palermo-Juventus, 20:45
Parma-Lecce, 20:45
Sampdoria-Cagliari, 20:45

Csütörtök:
Bari-Internazionale 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik