Élet-Stílus

Mikor házasodnak a lányok?

A norvégok és a svédek nem sietnek, de a hamar házasodó nemzetek lányai is csak 23 évesen állnak oltár elé.

Az ENSZ legfrissebb házassági statisztikájáról a HVG magazin ír legfrissebb számában. Az ezredforduló utáni adatokból kiderül, hogy kapcsolat van az ország gazdasági helyzete és a házasulási kor között. Minél szegényebb ugyanis egy európai ország, a lányai annál hamarabb házasodnak. Az adatok szerint a legkorábban az ukrán és az albán lányok esküsznek, ők átlagosan 23 évesen állnak oltár elé.

Nem sokkal később, 23,5-24,5 évesen esküsznek a török, a bolgár és az észt lányok. Európában a legkevésbé Norvégiában, Svédországban és Franciaországban sietnek: ezekben az országokban a nők a legkorábban férjhezmenőknél majd egy évtizeddel később, 32 évesen mondják ki a boldogító igent. Hasonlóan ráérősen kötelezik el magukat a hollandok, a szlovénok és a dánok: 31 évesen mennek férjhez.

A magyar lányok az olaszokhoz, a spanyolokhoz, a belgákhoz és a svájciakhoz hasonló korban szánják rá magukat az esküvőre: átlagosan 30 évesek, amikor erre a lépésre szánják el magukat. Érdekes összehasonlító adat, hogy a mostani fiatalok édesanyjának 1980 körül átlagosan már 21 évesen bekötötték a fejét.

AJÁNLOTT LINKEK:

Mikor mennek férjhez a lányok (hvg.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik