Élet-Stílus

Megvan az Év Étterme

A Gösser Bock - Dining Guide Díjat, és ezzel az év étterme címet a Chateau Visz étterem nyerte.

A díjátadó gálán csütörtökön kiosztották a különdíjakat és oklevéllel jutalmazták a döntőbe jutott top tíz – az Alabárdos, az Aranyszarvas, a Babel Delicate, a Bock Bisztró, a Chateau Visz, a Costes, a Csalogány 26, a Fausto’s, a Kistücsök és az Onyx – éttermet.

Wiszkidenszky András, a Dining Guide étteremkalauz kiadója, a 60 tagú társadalmi zsűri elnöke a díjátadó ünnepségen kiemelte: a vendéglátó szakma azon dolgozik, hogy Budapestet kulináris fővárossá tegye a térségben.A Nemzetgazdasági Minisztérium, gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára, Horváth Endre elmondta, jó célkitűzés az, hogy Budapestből kulináris főváros legyen. Hozzátette, a magyar élelmiszerek kiválóak, így alkalmasak arra, hogy nívós vendéglátóhelyeken dolgozzák fel őket.

A Dining Guide 2004-ben alapította az év étterme díjat, amely az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. 2005-ben a Fausto’s, 2006-ban a Lou Lou étterem nyerte el a fődíjat, 2007-ben ismét a Fausto’s étterem érdemelte ki az elismerést. 2008-ban a Bock Bisztró, míg tavaly a Costes nyerte el az év étterme címet. A díj névadó szponzora az idei évtől a Gösser Bock, így a díj neve is Gösser Bock – Dining Guide Díjra módosult.

AJÁNLOTT LINKEK:

Beszámoló a díjátadóról (deluxe.hu)
A Chateau Visz hivatalos weboldala (chateau-visz.com)
A Dining Guide weboldala (diningguide.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik