Élet-Stílus

Szívbeteggel jutott tovább a Sevilla – videó

A címvédő Sevilla jutott be elsőként a Spanyol Kupa elődöntőjébe, miután 3-0-ra legyőzte a vendég Villarrealt.

A Sevilla hazai pályán 3-0-ra legyőzte a bajnokságban nála jobban szereplő, jelenleg harmadik Villarrealt, így 6-3-as összesítéssel elsőként jutott be a kupaelődöntőbe.

Renato már a hetedik percben megkezdte a gólgyártását, igaz, a brazilnak nem volt nehéz dolga, miután Alvaro Negredo lövése nyomán a gólvonalról tessékelte beljebb a labdát. A szünet után aztán két szögletet követően eldöntötte a továbbjutás kérdését a Sevilla: előbb Frederic Kanoute, majd három perccel később Alexis Ruano fejelt a kapuba.

A gólszerzők mellett a szívműtéten átesett Sergio Sanchez volt az andalúziaiak hőse. A 24 éves védő először játszott azóta, hogy tavaly januárban szívrendellenességet állapítottak meg nála, és kifejezetten jó teljesítményt nyújtott. A hétvégi bajnokin, volt csapata, az Espanyol elleni meccsen ott volt a cserék között, de nem lépett pályára.

Sanchez visszatérése rendkívül örömteli azok után, hogy az elmúlt években két spanyol játékos is meghalt szívproblémák miatt: Antonio Puerta, a Sevilla 22 éves játékosa 2007-ben, Daniel Jarque, az Espanyol csapatkapitánya 2009-ben 26 évesen hunyt el.

A címvédő Sevilla biztosan madridi csapattal találkozik az elődöntőben, vagy a Reallal, vagy az Atléticóval. Egyébként a királyi csapat továbbjutására van nagyobb esély, miután az egy héttel ezelőtti hazai odavágón 3-1-re legyőzte a városi ellenlábast.


A Napolinak nyolc



A bajnokságban nagyszerűen szereplő, jelenleg második helyen álló Napoli hazai pályán 2-1-re legyőzte a Bolognát, s ezzel bejutott az Olasz Kupa negyeddöntőjébe.


Spanyol Kupa, negyeddöntő, visszavágó:

Sevilla-Villarreal 3-0
Továbbjutott: a Sevilla, 6-3-as összesítéssel.


Szerda:

Deportivo La Coruna-Almeria, 20:00 (0-1)
Real Betis (II. osztályú)-Barcelona, 22:00 (0-5)



Csütörtök:

Atlético Madrid-Real Madrid, 22:00 (1-3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik