Élet-Stílus

Füzet helyett iPad jár a kisiskolásoknak

Néhány amerikai iskolában így szeretnének spórolni a papíron.

Azt, hogy lépést tartson a technika fejlődésével, a legtöbb iskola komoly kihívásként éli meg. Az esetek többségében ahhoz, hogy mindenből a legfrissebb álljon a diákok rendelkezésére hiányzik az anyagi háttér és nem könnyíti meg az intézmények dolgát az sem, hogy a technika rohamléptekben fejlődik. Ennek ellenére, néhány amerikai általános és középiskolában már laptopot kapnak a diákok, sőt olyan hely is van, ahol táblagépekkel dolgozhatnak, egész pontosan iPaddel.

Legutóbb a New York-i általános iskolák jelentették be, hogy 2000 darabot berendeltek az Apple táblagépéből, amiket az iskola tanulói között osztanak szét. Az iskolavezetés szándéka az, hogy ezekkel az eszközökkel kiváltják a hagyományos füzeteket, mint mondják főként azért, mert véleményük szerint így rengeteg papírt spórolhatnak.

A táblagépeket a diákok az iskolában és otthon is használhatják majd. A szakértők szerint az eszköz azért is ideális, mert kis súlya miatt remekül illik a hátitáskákba, és nem terheli feleslegesen a gyerekeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik