Élet-Stílus

Szenved a Chelsea

A címvédő Chelsea továbbra sem találja a ritmust. Miközben a három éllovas győzött, a londoniak a középmezőny alján tartózkodó Aston Villával sem bírtak a Stamford Bridge-en. Videó.

A címvédő Chelsea fordulatos csatában döntetlent játszott az Aston Villával a Premier League 21. fordulójának vasárnapi játéknapján. A 84. percig még a vendégek vezettek, a kékek azonban öt perc alatt megfordították az állást, s már úgy tűnt, begyűjtik a három pontot, amikor a birminghamiek ismét bevették Petr Cech kapuját, így maradt a pontosztozkodás.

A birminghamiek ellen Carlo Ancelotti merész lépésre szánta el magát: Ivanovics és Alex sérülése miatt bizalmat szavazott a 19 esztendős Jeffrey Brumának, míg a Sunderland ellen ezen a poszton sokat hibázó Paulo Ferreira elfoglalhatta helyét a védelem bal szélén.

Jó iramban kezdtek a csapatok, Bruma Lampard szöglete után fejelt – Cuellar a gólvonalról mentett – a másik oldalon Agbonlahor, majd Stuart Downing tesztelte Cechet. A 23. percben Malouda nagyot esett Collins szorításában, Lee Mason kissé elhamarkodottan a tizenegyespontra mutatott – Lampard pedig nem hezitált.

Öt perccel az első félidő vége előtt a Villa is kapott egy büntetőt. Essien buktatta Reo-Cokert, Young pedig értékesítette a tizenegyest. Szünet után szinte azonnal vezetést szerzett a vendégcsapat. Downing centerezett vissza az alapvonalról, ahol Heskey érkezett, és a veterán csatár megelőzte a Chelsea cseh kapusát. A Chelsea aligha ilyen újrakezdésre számított.

Chelsea-Aston Villa – összefoglaló:


A hazaiak támadásba lendültek: Ramires, majd a Drogba passza után „töltés nélkül tüzelő” Lampard veszélyeztetett, Friedel viszont jó napot fogott ki, s ezt bizonyította Malouda ziccerénél is. Hét perccel a vége előtt egyenlített a kék mezes gárda: Kalou lövése kipattant az amerikai kapusról, s az arra sertepertélő Drogba a kapuba helyezett.

A hajrában már egykapuzott a Chelsea – mégsem nyert. A 89. percben Drogba fejelt, Friedel csak kiütni tudta a labdát: épp Terry elé, s a védő megszerezte a vezetést. Az öröm azonban korainak bizonyult, Albrighton ívelése után ugyanis Clark megelőzte a hezitáló Cecht, s ezzel értékes ponthoz juttatta csapatát. A Chelsea ismét pontokat vesztett, s egyre jobban lemarad az éllovasokról.

Premier League, 21. forduló:
Chelsea-Aston Villa 3-3 (1-1)
Stamford Bridge, 41 222 néző. Vezette: Lee Mason
Gól: Lampard (23., 11-esből), Drogba (84.), Terry (89.), illetve A. Young (41., 11-esből), Heskey (47.), Clark (91.)
Chelsea: P. Cech – Paulo Ferreira (Bosingwa, 57.), Bruma, Terry, A. Cole – Ramires (Kalou, 73.), Essien, Lampard – Anelka (Sturridge, 78.), Drogba, Malouda
Aston Villa: Friedel – Cuellar, Dunne, J. Collins, Clark – S. Downing, S. Petrov, Reo-Coker, Agbonlahor (Albrighton, 85.) – A. Young, Heskey

Az élcsoport:
1. Manchester United 41 (41-18, 19 mérkőzés), 2. Manchester City 41 (33-16), 3. Arsenal 39 (42-22, 20), 4. Tottenham 36 (30-23, 20), 5. Chelsea 35 (36-18, 20), 6. Sunderland 30 (24-22),…15. Aston Villa 21 (23-37)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik