Élet-Stílus

Nyert a Chelsea, botlott az Arsenal – videó

Hosszú idő után nyert ismét a Chelsea az angol labdarúgó-bajnokságban. Az Arsenal emberelőnyben csak ikszelt a Wigannel, míg a Liverpool hazai pályán hasalt el a Wolverhamptonnal szemben.

A Chelsea lezárta hosszú nyeretlenségi sorozatát a Premier League-ben, miután hazai pályán egy góllal jobbnak bizonyult a Bogdán Ádámot a kispadján jegelő Boltonnál.

Chelsea-Bolton 1-0

A címvédő – amely ezt megelőzően november 10-én, a Fulham ellen győzött utoljára a bajnokságban – ezúttal sem brillírozott, csak a második félidő első húsz percében futballozott úgy, ahogy az amúgy elvárható lenne tőle, és Didier Drogba kapufáját követően Florent Malouda révén a 61. percben megszerezte a vezetést. S mint kiderült, a francia szélső gólja (Drogba passzából gurított az üres kapuba) három pontot ért.

A folytatásban ugyanis hiába veszélyeztetett a Bolton, nem tudott egyenlíteni. A történelmi hűség kedvéért álljon itt, hogy egy jogosnak tűnő büntetőt nem kapott meg a vendégcsapat (Stuart Holden kapura tartó lövése John Terry kezéről pattant ki).

Wigan-Arsenal 2-2


Az Arsenal pontszámban beérhette volna az éllovas manchesteri csapatokat, sőt, jobb gólkülönbségével a City elé kerülhetett volna a Premier League tabelláján, amennyiben nyer a Wigan Athletic otthonában. A felvezetésből, a feltételes módból kiderül, az „ágyúsok” nem jártak sikerrel, holott a 78. perctől kezdve emberelőnyben játszottak.

Akkor már 2-1-re vezetett a londoni csapat, miután Ben Watson tizenegyesből szerzett góljára az első félidő hajrájában Andrey Arsavin és Nicklas Bendtner válaszolt. Előbbi kapásból, pazar, ollózó mozdulattal lőtt a hálóba, utóbbi pedig két védő szorításában is higgadtan értékesítette a helyzetét, és gurított a bal alsó sarokba. Az Arsenal részéről aztán Sebastien Squillaci is betalált, csakhogy ő a saját kapujába bólintott egy hazai szögletet és Hugo Rodallega fejesét követően, beállítva így a 2-2-es végeredményt.

Liverpool-Wolverhampton 0-1

A kiesőjelölt Wolverhampton Stephen Ward góljával az Anfielden, 27 év után először győzte le a Liverpoolt, ezzel nehéz helyzetbe hozta a „vörösök” edzőjét, Roy Hodgsont.


Premier League, 20. forduló:


Chelsea-Bolton Wanderers 1-0 (0-0)


Gól: Malouda (61.)

Wigan Athletic-Arsenal 2-2 (1-2)


Gól: Watson (18., 11-esből), Squillaci (81., öngól), ill. Arsavin (39.), Bendtner (44.)

Kiállítva: N’Zogbia (78., Wigan)


Liverpool-Wolverhampton 0-1 (0-0)


Gól: Ward (56.)



Korábbi eredmények:

Birmingham City-Manchester United 1-1
West Ham United-Everton 1-1
Manchester City-Aston Villa 4-0
Stoke City-Fulham 0-2
Sunderland-Blackpool 0-2
Tottenham-Newcastle United 2-0
West Bromwich-Blackburn 1-3



Az élcsoport:

1. Manchester United 38 pont (39-17)/18 mérkőzés
2. Manchester City 38 (32-16)
3. Arsenal 36/19
4. Chelsea 34/19
5. Tottenham 33/19
6. Bolton 29

Ajánlott videó

Olvasói sztorik