Élet-Stílus

Schweinsteiger az év német játékosa

A tekintélyes Kicker a Bayern München válogatott középpályását, Bastian Schweinsteigert választotta az év legjobb német labdarúgójává. A futballista klubjával és a válogatottal is remek évet zárt.

A 26 esztendős labdarúgó a Bayern Münchennel német bajnok és kupagyőztes lett, a Bajnokok Ligájában a döntőig jutott. Ám a bajorokkal nyújtott játékát is felülmúlta a világbajnokságon, ahol a Nationalelf a mezőny talán legjobb futballját nyújtva lett vb-bronzérmes.

Schweinsteiger legjobb teljesítményét az Argentína elleni 4-0 során nyújtotta: amellett, hogy kikapcsolta a játékból a világ legjobbjának tartott Lionel Messit, még arra is jutott ideje és ereje, hogy kiosszon két gólpasszt. Ezek közül egyiket egy hosszas cselsorozat után.

A középpályást több klub, így a Real Madrid és a Manchester United is szerette volna megszerezni, a játékos azonban december végén 2016-ig meghosszabbította a szerződését a bajorokkal. A Bayern saját nevelésű futballistája 2002-es bemutatkozása óta 233 Bundesliga-találkozón szerepelt (24 gólt szerzett), öt bajnoki címet és öt kupadiadalt könyvelhetett el a müncheniekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik