Élet-Stílus

Vérfürdőt rendeztek a focimeccs után

admin
admin

2010. 12. 11. 10:08

Körülbelül 250 ember megsérült a jordániai fővárosban, mikor két rivális futballcsapat szurkolói egy mérkőzés után összecsaptak egymással.

Az erőszakot az váltotta ki, hogy az ország legnagyobb palesztin klubja, a Wihdat 1-0-ra legyőzte az ammáni – jordán – Faisalit.

Szemtanúk szerint a lefújás után a Faisali híveinek egy csoportja a stadionon kívülről köveket és üvegeket kezdett dobálni a még bent lévőkre. A helyszínre érkező rohamrendőrök könnygázt vetettek be, és lezárták az aréna kijáratait. A szurkolók ezután pánikszerű menekülésbe kezdtek, aminek következtében leomlott a pályát a nézőtértől elválasztó fémkerítés. Százötven embert, köztük 25 rendőrt kellett kórházba szállítani, de a jelentések szerint legalább 250-300-an megsérültek.

“A mai vérfürdőt a rendőrök meggondolatlansága okozta. Ha lett volna bennük nemzeti kötelességérzet, megvédték volna a tömeget, hiszen ez a feladatuk. De ők csak súlyosbították a bajt” – mondta a Wihdat elnöke.

A két rivális tábor már korábban is többször összecsapott, ami jól mutatja a királyság etnikai feszültségeit. A palesztin származású jordániaiak bár többségben vannak az országban, a kormányban csak marginális szerepet töltenek be a bennszülött jordániakkal szemben, és nem léphetnek be a hadseregbe vagy a biztonsági erők közé.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.