Élet-Stílus

BL: egy továbbjutást érő hely kiadó

A BL keddi játéknapjának csoportjaiban csupán egy továbbjutó hely kiadó még, ezért a Köbenhavn és a Kazany harcol.

A Rubin Kazany az előző fordulóban két legyet ütött egy csapásra azzal, hogy hazai pályán egy büntetőből szerzett góllal legyőzte a Köbenhavnt. Egyrészt megszerezte első győzelmét a mostani csoportkörben, másfelől pedig – és ez a lényeg – életben tartotta a reményét a továbbjutásra. Ezzel együtt a hatodik, utolsó játéknap előtt a dán rivális van előnyben, és nem csupán azért, mert egy ponttal többet gyűjtött a tatárföldieknél.

Az utolsó öt hazai BL-meccsén veretlen koppenhágai együttes ellenfele ugyanis a már kiesett, amely már kiesett, 430 perce gólképtelen Panathinaikoszt fogadja, míg a Rubin Kazany a Barcelona vendége lesz.

Ugyanakkor mielőtt szaladnánk a Köbenhavn továbbjutására fogadni, nem árt tudni, hogy a Rubin az utolsó két kiírásban háromszor már összecsapott a Barcelonával, és egyszer sem kapott ki tőle, ráadásul tavaly októberben 2-1-re nyert a Camp Nouban. Más kérdés, hogy az újabb bravúr Köbenhavn-győzelem esetén mit sem ér majd…

A Rubin Kazany tavaly csodát tett

„Ezzel együtt nekünk nincs más választásunk: le kell győzni a Barcelonát! Tavaly győzni tudtunk a Camp Nouban, és miért ne sikerülhetne most is?” – így a Köbenhavn elleni meccsen a büntetőt magabiztosan értékesítő Christian Noboa. Az ecuadori futballista felvetésére válasz gyanánt álljon itt a következő: a Barcelona utóbbi hét mérkőzését megnyerte, utolsó négy találkozóján még csak gólt sem kapott, ellenben szerzett 19-et.

A hétvégén úgy győzött 3-0-ra az Osasuna otthonában, hogy a légiközlekedési sztrájk miatt vonattal és busszal utazott Pamplonába, és éppen csak a kezdésre esett be. Lionel Messi annak ellenére kezdő volt, hogy öt nappal korábban rúgást kapott a lábára a Real elleni rangadón, s ha már ott volt a pályán, szerzett két gólt. Az argentin klasszis 50. BL-meccsét játssza kedden, ha Pep Guardiola is úgy akarja. Az Achilles-ínét hosszú ideje fájlaló Xavi ugyanakkor nagy valószínűség szerint pihenőt kap a D csoport zárásán.

A többi négyesben kevesebb lesz az izgalom. A Tottenham és a címvédő Inter már továbbjutott és az Európa Liga-szereplést érő harmadik hely is elkelt az A csoportban, így már csak az első hely a kérdéses. Ez pedig a BL-újonc angol csapaté lehet, ha legalább annyi pontot szerez kedden este a Twente ellen, mint az Inter Brémában.

A B jelű kvartettben a Schalke pontelőnnyel várja a zárást az Olympique Lyonnal való versenyfutásban. Az első mellett egyébként itt a harmadik hely is gazdára vár. A portugál bajnok Benfica EL-résztvevő lesz, ha hazai pályán legyőzi az utolsó hat idegenbeli BL-fellépésén gólképtelen német csapatot, de még az esetleges vereség is belefér, ha az egymás elleni összevetésben jobban álló Hapoel nem nyer Lyonban.

A C csoportban a Manchester United és a Valencia az Old Traffordon dönti el az első hely sorsát. A két csapat első meccsét megnyerő MU – amelynek elég a döntetlen – lehet az első olyan csapat a BL-ben, amelyik kapott gól nélkül zárja a csoportkört.

BL, csoportkör, 6. forduló, A csoport:
Werder Bremen (német)-Internazionale (olasz), 20:45
Bréma, Weserstadion, v.: Cüneyt Cakir (török)

Twente (holland)-Tottenham Hotspur (angol), 20:45
Enschede, Twente Stadion, v.: Velasco Carballo (spanyol)

A csoport állása:
1. Tottenham 10 pont (15-8) – továbbjutott
2. Internazionale 10 (12-8) – továbbjutott
3. Twente 5
4. Werder Bremen 2

B csoport:
Olympique Lyon (francia)-Hapoel Tel Aviv (izraeli), 20:45
Lyon, Stade de Gerland, v.: Moen (norvég)

Benfica (portugál)-Schalke 04 (német), 20:45
Lisszabon, Estadio da Luz, v.: Webb (angol)

A csoport állása:
1. Schalke 10 pont – továbbjutott
2. Olympique Lyon 9 továbbjutott
3. Benfica 6
4. Hapoel Tel-Aviv 4

C csoport:
Manchester United (angol)-Valencia (spanyol) 20:45
Manchester, Old Trafford, v.: Proenca (portugál)

Bursaspor (török)-Glasgow Rangers (skót) 20:45
Bursa, Bursa Atatürk, v.: Chapron (francia)

A csoport állása:
1. Manchester United 13 pont – továbbjutott
2. Valencia 10 – továbbjutott
3. Glasgow Rangers 5
4. Bursaspor 0

D csoport:
FC Köbenhavn (dán)-Panathinaikosz (görög) 20:45
Koppenhága, Parken Stadion, v.: Meyer (német)

Barcelona (spanyol)-Rubin Kazany (orosz) 20:45
Barcelona, Camp Nou, v.: Eriksson (svéd)

A csoport állása:
1. Barcelona 11 pont – továbbjutott
2. FC Köbenhavn 7
3. Rubin Kazany 6
4. Panathinaikosz 2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik