Élet-Stílus

Borkai szombaton MOB-elnök lesz

Szombaton kerül majd sor a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlésére, amelyen gyaníthatóan Borkai Zsoltot választják a szervezet új elnökévé.

Az olimpiai bajnok tornász, Győr polgármestere az egyetlen jelölt az elnöki posztra, a megválasztása biztosnak tekinthető, elődje, Schmitt Pál pedig tiszteletbeli elnök lesz.

A jelenleg MOB-alelnök Borkai Zsolt megválasztásához a határozatképes közgyűlésen jelenlévő tagok több mint felének „igen” szavazata szükséges, és amennyiben ez összejön, úgy elnöksége alatt kibővített csapattal szeretné a vezetni a szervezetet.

A megnövekedett munka miatt Borkai leköszön majd az Országgyűlés rendészeti és honvédelmi bizottsági tagságáról, a többi tisztségéről – mivel a MOB első embere társadalmi munkában látja el feladatát – viszont nem kíván lemondani.

A korábbi elnök, Schmitt Pál az önállóság visszanyerése, 1989 óta állt a Magyar Olimpiai Bizottság élén, 2009 januárjában hatodszor kapott bizalmat. Ő a MOB első olimpiai bajnok elnöke, párbajtőrben kétszeres aranyérmes. A NOB-nak 1983 óta a tagja.

Idén előbb az Országgyűlés elnökévé, majd köztársasági elnökké választották, ezután mondott le MOB-elnöki posztjáról, és az új vezető megválasztásáig Molnár Zoltánt, a szervezet főtitkárát bízta meg az elnöki tisztségből fakadó jogkör gyakorlásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik