Élet-Stílus

Dzsudzsák: „Én szereztem a győztes gólt”

A magyar bajnok a harmadik mérkőzése után is pont nélkül áll az utolsó helyen az Európa Liga-csoportjában. A Loki vesztét csütörtök este – saját bevallása szerint – Dzsudzsák Balázs okozta.

A Loki története az első Európa Liga-gólját ugyan megszerezte a holland PSV vendégjátéka során (1-2), az első pont azonban még várat magára. Szomorú, de igaz, hogy a tavaly a Bajnokok Ligája főtábláján szereplő hajdúsági csapat kilenc európai csoportmeccsét kivétel elveszítette, a csütörtök estit egy ritkán látható, peches góllal.

Erik Pieters beadása után labda a korábbi debreceni kedvenc, Dzsudzsák Balázs tarkóján pattant tovább, és Jonathan Reist is érintve került a hálóba. Legalábbis az európai szövetség illetékese (UEFA) így látta, és a csereként beállt brazilnak adta a gólt.

Dzsudzsák azonban erről másképp vélekedik. „Az én gólom volt, az első, amit fejjel szereztem” – mondta mosolyogva a hollandiai légiós. „Néhányan vitatkoztak arról, ki ért bele utoljára a labdába, de a meccs után Jonathan azt mondta, hogy ő nem, ezzel elismerte, hogy én voltam a gólszerző. Boldog vagyok, hogy célunkat teljesítve mind a három pontot megszereztük, még úgy is, hogy egy szép támadásból született gól helyett egy furcsa, szerencsés találattal nyertünk” – tette hozzá Dzsudzsák, Balázs, aki hivatalosan 30 gól szerzett a PSV-ben, ha neki ítélik, a mostani lett volna a 31…

Fred Rutten, a PSV vezetőedzője elégedett volt a 23 éves magyar szélső játékával, bár hozzátette, hiányolta a Dzsudzsáktól korábban látott egyéni megoldásokat. „Nehéz mérkőzés volt mindenki számára, Balázsnak pedig különösen. Kevés labdát kapott, de alapvetően nem érheti panasz a teljesítményét. Összességében azt kell mondanom, nehezen indult be a csapat, keveset futottak a játékosok, de a lényeg, hogy nyertünk, bár kétségtelenül szerencsés volt a győztes találatunk” – jegyezte meg a szakvezető, akinek a csapata – ismerjük el – a játék képe alapján megérdemelt győzelmet aratott.

Mégha azt egy szerencsés – és kissé komikus – góllal is érte el.

Herczeg András azt ígérte, hogy ha összefut Dzsudzsákkal, egy „barackot nyom a fejére” a Loki vereségét jelentő gól miatt. „Szervezetten játszottunk, a vezetést is sikerült megszereznünk, és még kapufát is rúgtunk. Rosszkor jött a fegyelmezetlenségből született az első vendéggól, mert a második félidőre más lett volna előnnyel kijönni. A folytatásban labdabiztosabb volt, fölénybe került a holland csapat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy el is fáradtunk, sokat kellett védekezni, mert az ellenfelünk jól járatta a labdát, s ez rengeteg energiát emésztett fel” – mondta a klubmenedzser.

Herczeg ehhez hozzátette, pozitívumnak értékeli, hogy a Sampdoria (0-1) után egy másik magasabban jegyzett riválissal, a holland listavezető PSV-vel is szoros meccset játszott a csapata, amely reményei szerint legközelebb még többet tud majd kicsikarni az ilyen mérkőzésekből.

„Örülnöm kellene a gólomnak, de teljes szívvel nem tudok, mert kikaptunk… Nagyon kellemetlen ellenfél volt a PSV, de amit tudtunk, kiadtunk magunkból, szerintem a játékunkat nem igazán érheti kritika” – nyilatkozta klubja honlapjának Mirszad Mijadinoszki, a Debreceni VSC történelmi, első Európa Liga-találatának szerzője.

Európa Liga, 3. forduló, I csoport:
Debreceni VSC-PSV Eindhoven (holland) 1-2 (1-1)
Budapest, Puskás Ferenc Stadion, v.: Vollquartz (dán)
Gól: Mijadinoszki (35.), ill. Engelaar (40.), Reis (66.)
Sárga lap: Berg (34.)
Debrecen: Malinauskas – Nagy Z., Simac, Mijadinoszki, Fodor – Varga J., Kiss Z. – Szakály (Rezes, 79.), Czvitkovics, Yannick (Bódi, 67.) – Coulibaly
PSV Eindhoven: Isaksson – Hutchinson, Bouma, Marcelo, Pieters – Engelaar – Afellay, Dzsudzsák – Lens (Reis, 46.), Berg, Toivonen (Bakkal, 85.)

Az állás:
1. PSV Einhoven 7 pont (5-2)
2. Metaliszt Harkiv 6 (7-3)
3. Sampdoria 4 (3-3)
4. Debrecen 0 (1-8)

Olvasói sztorik