Élet-Stílus

Hagi Isztambulban, Rijkaard Liverpoolban?

Elképzelhető, hogy a Galatasaray éléről menesztett Frank Rijkaard „felfele bukik”, s a jókora krízisen átmenő Liverpool szakvezetője lesz. Isztambuli utódját, Gheorghe Hagit már be is mutatták a török klubnál.

A Galatasaray csapatánál Gheorghe Hagi lesz a vezetőedzői posztról szerdán menesztett Frank Rijkaard utódja.

A 45 éves román legenda pénteken írja alá szerződését. A „Cim Bom”elsőként a korábbi válogatott Hakan Sükürt kérte fel, de ő visszautasította az ajánlatot, és inkább a sportigazgató felkérést fogadta el a klubnál, míg a második jelölt, a csapatot 1996 és 2000 között irányító Fatih Terim szintén nemet mondott a tréneri állásra.

A Galatasaray ezt követően fordult Terim korábbi tanítványához, a “Kárpátok Maradonájához”. A pályafutása során a Bresciánál, a Real Madridnál és a Barcelonánál is megfordult Hagi a Galatasaray kötelékében (1996-2001) érte el legnagyobb klubsikereit, hisz az isztambuliak irányító középpályásaként 2000-ben UEFA-kupát nyert; emellett négyszeres bajnok és kétszeres kupagyőztes volt a törökökkel. Edzőként is szolgálta már a klubot, a 2004-05-ös idényben török kupát nyert az isztambuli csapattal. A Galatasaray jelenleg nyolc forduló után csak 12 pontot gyűjtött, s ezzel „meghúzódik” a középmezőnyben.

Elképzelhető, hogy Hagi elődje, Frank Rijkaard jól jár a menesztéssel, ugyanis szerepel a Liverpool kívánságlistáján. A Sky Sports szerint a 48 éves szakvezetőt az Ajax hívta, viszont tanácsadói inkább Anglia felé irányították – s egyre inkább úgy tűnik, a Liverpool lehet a következő állomása.

Rijkaard Angliában köthet ki (MTI/EPA)

Rijkaard Angliában köthet ki (MTI/EPA)

A hírek hallatán a William Hill fogadási iroda módosította a Rijkaard beiktatásával kapcsolatos téteket – 2/1-ről 2/7-re változott a holland alkalmazásának „lehetősége”. Angliában azt rebesgetik, hogy Roy Hodgson percei meg vannak számlálva az FC kispadján; amennyiben az együttes csütörtök este nem ér el jó eredményt Nápolyban, még éjszaka meneszthetik.

A Willaim Hill ezzel kapcsolatban fel is függesztette a téteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik