Élet-Stílus

Elhunyt a Penthouse alapítója

Elhunyt Bob Guccione, aki voyeurista szemléletű, kendőzetlenül erotikus képeket kínáló férfimagazinja köré sokmillió dolláros kiadói birodalmat épített, majd látnia kellett annak széthullását is.

A 79 esztendős Guccione hosszú betegeskedés után tüdőrákban hunyt el szerdán a texasi Plano kórházában.

Guccione Angliában indította útjára a Penthouse magazint 1965-ben, és hogy művészi ambícióit is kiélhesse, kezdetben maga készítette hozzá a fotókat. Négy évvel később Amerikában is megvetette lábát a lappal. A Penthouse bulvárcikkeivel, provokatív meztelen női képeivel hamarosan komoly vetélytársa lett Hugh Hefner Playboy magazinjának.

Guccione a becslések szerint négymilliárd dollárt keresett a Penthouse birodalom virágzása alatt. A Forbes magazin 1982-ben a 400 leggazdagabb ember közé sorolta 400 millió dollárra becsült nettó vagyonával.

Guccione azonban magánvagyona nagy részét a rossz befektetések és kockázatos vállalkozások miatt lassacskán elvesztette. Egyik nagy bukása volt az 1979-ben forgatott Caligula című erotikus film. Egy elhibázott kaszinóberuházás és a Penthouse nyakába akasztott számos per is jelentősen megcsappantotta a Guccione-birodalom kasszáját.

A Penthouse-t 2004-ben egy floridai magánbefektető vásárolta meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik