Élet-Stílus

Az Inter éllovas, a Milan sehol

A címvédő Inter hazai pályán magabiztosan győzte le a Bari együttesét a Serie A 4. fordulójában, ezzel átvette a vezetést az eddig százszázalékos, ám ezúttal a Catania vendégeként botló Cesenától.

A kezdeti botlást feledtetni tetsző Inter hárommeccsesre nyújtotta győzelmi szériáját, ehhez a kissé megszeppent Bari – a hatalmas kapufát lövő Almiron kivételével – épp megfelelő ellenfélnek bizonyult.

A hazaiak az első félidő derekán szereztek vezetést a góllövő cipőjét megtaláló – s Eto’o által gyönyörűen kiszolgált – Milito révén, majd szünet után a kameruni két büntetőt értékesítve növelte a fórt (hogy Marco Rossi miért kezezett a tizenhatoson belül, csak ő tudja). A hajrában egy kontra után Milito állította be a végeredményt.

Inter-Bari – összefoglaló


A rajt előtt nem is olyan titkos esélyesnek kikiáltott Milan az Interrel ellentétes úton, lejtőn van. A vörös-feketék az első forduló kiütéses diadala óta csak keresgélik formájukat, s bár várható volt, hogy azt nem Rómában találják meg, a Lazio elleni játék kevés örömre adhat okot.

Az első félidő a vendégeké volt: a Milan birtokolta a labdát, s alakította ki a veszélyesebb helyzeteket. Előbb Ibrahimovic lépett meg Ronaldinho átadásával, majd ismét a svéd következett – Muslera a helyén volt. A félidő végére aztán magához tért a Lazio, szabadrúgásból Hernanes tesztelte Abbiatit, s a középpályán rendre létszámfölénybe kerülő hazaiak átvették az irányítást, amit Mauri bombája is jelzett (Abbiati ismét nagyot védett).

Amikor úgy tűnt, hogy a Cavana révén a Milan védelmének bal oldalát rendre megbolygató Lazio vezetése csak idő kérdése, a lombardok kerültek előnybe: egy előrevágott labdára Ibrahimovic érkezett, s a nyurga centernek az sem okozott gondot, hogy két hazai hátvéd iszkolt Muslera megsegítésére.

Lazio-Milan – összefoglaló


A Milan fórja azonban csak a 81. percig tartott. Ekkor a három védőből is bohócot csináló Hernanes passzolt Floccarihoz, s a 28 esztendős támadó hezitálás nélkül, közelről a kapuba lőtt – a Milan játékosok ugyan protestáltak (Abate a földön feküdt), ám Banti játékvezető megadta a találatot.

A magyar érdekeltségű csapatok közül a Feczesin Róbertet a kispadra sem nevező Brescia – egy, a játékvezetést ismét pellengérre állító találkozón -„óriást ölt” (amennyiben az idei Roma annak számít), a Sampdoria Szardíniából csent el egy pontot úgy, hogy Cassano pihent, míg Koman a padon csücsült. Rudolf Péter viszont lehetőséget kapott a Genoában.

Brescia-Roma – összefoglaló


A Fiorentina elleni „középrangadón” Gilardino hamar vezetést szerzett a vendégeknek, Mesto idejekorán válaszolt, ezt követően viszont Frey kisajátította az előadást. A toszkánok francia kapusa mindent védett, a 75. percben Sculli helyett érkező Rudolf előtt nem adódott lehetőség.

Serie A, 4. forduló:

Inter-Bari 4-0 (1-0)
Giuseppe Meazza, 47 ezer néző. Vezette: Mazzoleni
Gól: Milito (26., 86.), Eto’o (50., 63., mindkettőt 11-esből)
Inter: Julio Cesar – Maicon, Lúcio, Samuel (Cordoba, 32.), Chivu – Sztankovics, Cambiasso – Pandev, Sneijder (Coutinho, 79.), Eto’o (Muntari, 69.) – Milito.
Bari: Gillet – Pulzetti, Masiello, Rossi, Parisi – Alvarez, Almiron, Donati, Ghezzal (Castillo, 62.) – Kutuzov (D’Alessandro, 62.), Barreto.

Lazio-Milan 1-1 (0-0)
Olimpico, 42 ezer néző. Vezette: Banti
Gól: Floccari (81.), illetve Ibrahimovic (66.)
Lazio: Muslera – Cavanda (Lichtseiner, 87.), Biava, Dias, Radu – Brocchi, Ledesma – Foggia (Rocchi, 74.), Hernanes, Mauri (Zarate, 81.) – Floccari.
Milan: Abbiati – Abate (Antonini, 83.), Nesta, T. Silva, Zambrotta – Gattuso (Flamini, 69.), Pirlo, Seedorf (Robinho, 87.) – Boateng, Ibrahimovic, Ronaldinho.

Bologna-Udinese 2-1 (1-1)
Gól: Gimenez (16.), Di Vaio (90.), illetve Di Natale (9.)

Brescia-Roma 2-1 (1-0)
Gól: Hetemaj (13.), Caracciolo (65., 11-esből), illetve Borriello (84.)
Kiállítva: Méxes (64., Roma)

Cagliari-Sampdoria 0-0

Catania-Cesena 2-0 (1-0)
Gól: Silvestre (23.), Maxi Lopez (59.)

Genoa-Fiorentina 1-1 (1-1)
Gól: Mesto (17.), illetve Gilardino (11.)

Lecce-Parma 1-1 (1-0)
Gól: Jeda (31.), illetve Crespo (69.)

Napoli-Chievo 1-3 (1-1)
Gól: Cannavaro (9.), illetve Pellissier (22., 75.), Fernandes (58.)

Az élcsoport:
1. Inter 10 pont, 2. Chievo 9 (8-4), 3. Brescia 9 (6-5), 4. Catania 7 (6-4), 5. Lazio 7 (6-5), 6. Cesena 7 (3-2), 7. Cagliari 6 (5-1), 8. Milan 5 (6-4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik