Élet-Stílus

Jó előjel Szávay sima győzelme

A nyolcadik helyen kiemelt Szávay Ágnes sima győzelemmel kezdett a Szöulban zajló keménypályás női tenisztornán, és a szlovén Polona Hercog elleni siker jó előjel lehet...

A csapadékos időjárás a keddi programmal együtt Szávay Ágnes első fordulós találkozóját is lehetetlenné tette, szerdán – magyar idő szerint a hajnali órákban – ugyanakkor már a magyar játékos vette át az eső szerepét: lemosta a pályáról Polona Hercogot, egyszersmind 2-1-re módosította a szlovén lánnyal szembeni mérlegét.

Szávay Ágnes legutóbb Prágában győzte Hercogot, és akkor a tornát is megnyerte, így mostani sikere kedvező jelnek is tekinthető. Már csak azért is, mert a világranglistán 38. magyar jó formát mutatva esélyt sem adott riválisának, az első szettben háromszor is elvette Hercog adogatójátékát, miközben egyetlen bréklehetőséget sem engedett neki, mivel kiválóan szervált, még a második adogatásainak 80 százalékából pontot ért el.

A folytatásban a rangsorban 43. Hercog ugyan egyetlen bréklabáját értékesítette, ezzel együtt a második játszma sem volt szoros, ebben is mindössze két gémet engedett ki a kezéből Szávay, aki a nyolcaddöntőben a brit Elena Baltachával találkozik majd.

Ha az ukrán származású, Kijevben született, a világranglistán jelenleg 50. Baltacha ellen is sikerrel jár, akkor a második helyen kiemelt orosz Anasztaszja Pavljucsenkova és a japán Date Krumm Kimiko párharcának győztesével játszik az elődöntőbe jutásért.

Szöul, női torna, 1. forduló:
Szávay (8.)-Hercog (szlovén) 6:1, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik