Élet-Stílus

Szávay Prágában is nyert

Szávay Ágnes a múlt heti, budapesti győzelme után Prágában is nyerni tudott, ezzel idei második, pályafutása ötödik tornagyőzelmét aratta.

Ahogy a torna eddigi meccsein általában, Szávay Ágnes a cseh Barbora Zahlavova-Strycova elleni döntőben is könnyedén került lépéselőnybe. A 21 éves magyar hét bréklabdájából hármat is kihasznált, így egy elveszített adogatójáték is bőven „belefért”.

A 6:2-re megnyert első szettet követően azonban elmaradt a remélt folytatás. Jóllehet Szávay fogadóként vezetést szerzett, csakhogy a nála három évvel idősebb Zahlavova-Strycova azonnal visszabrékelt, majd a hátralévő összes játékot is behúzta, ezzel 6:1-gyel egyenlített. A prágai torna során Szávay Ágnes először veszített játszmát.

A döntő „menet” elején Szávay hosszú idő után megnyerte saját adogatójátékát, de ezután Zahlavova-Strycova is hasonlóképpen tett, és a harmadik gémben sikerült ismét lebrékelnie a magyart. Szávay ezért azonnal visszavágott úgy, hogy nullára nyerte Zahlavova-Strycova szervajátékát, majd kicsit nehezebben hozta a saját is (3:2).

Szávay Prágában is nyert 1

A következő gémben a cseh csehül járt az adogatásával, hiába vezetett harminc semmire, illetve negyven harmincra, Szávay a második bréklehetőségével már élni tudott, ezzel pedig a győzelem küszöbére lépett, kiváltképp, hogy ezután adogatóként sem hibázott. Szávay végül fogadóként tett pontot az 1 óra 56 percig tartó mérkőzés végére, így zsinórban második, pályafutása ötödik tornagyőzelmét aratta egyesben.

Párosban nem jött össze a prágai győzelem, miután Szávay a román Monica Niculescuval az oldalán két szoros játszmában kikapott Tímea Bacsinszky, Tathiana Garbin kettőstől.

Prága, női salakpályás torna
Egyes döntő:

Szávay (7.)- Zahlavova-Strycova (cseh, 8.) 6:2, 1:6, 6:2

Páros döntő:
Bacsinszky, Garbin (svájci, olasz)–Szávay, Niculescu (magyar, román, 3.) 7:5, 7:6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik