Élet-Stílus

A Saints nagy árat fizetett a drámai sikerért

A bajnok New Orleans Saints a második mérkőzését is megnyerte a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) mostani szezonjában, ugyanakkor elveszítette egyik legjobb játékosát.

A Super Bowl-győztes New Orleans Saints a hétfő esti rangadón drámai csatában, Garrett Hartley utolsó pillanatban elért 37 yardos mezőnygóljával 25-22-re győzte le a házigazda San Francisco 49erst, amely a második vereségét szenvedte el a szezonban.

A három mezőnygólt jegyző rúgó mellett – szokás szerint – Drew Brees is főszerepet vállalt a győzelemben: a kiváló irányító két touchdown-átadással rukkolt ki San Franciscóban. Az ellenfél „vezére” Alex Smith ugyan több yardot passzolt nála (275-254), ám ő csak egy TD-hez asszisztált, ráadásul kétszer eladta a labdát.

A bajnoki címének megvédésére hajtó Saints fontos mérkőzést nyert meg, mégsem lehet felhőtlenül boldog, miután egyik legjobbja, az egy touchdownt szerző Reggie Bush a negyedik negyedben lábsérülést szenvedett. Egyelőre nem tudni, mennyire komoly a baj, tüzetes vizsgálatokra azután kerül majd sor, hogy a csapat visszatér New Orleansba.

„Nem gondolok a legrosszabbra, inkább megpróbálok olyannyira pozitív maradni, amennyire ebben a helyzetben csak lehetséges. Különben sem tudok mást tenni, mint reménykedni” – nyilatkozta fájdalmas arccal a remek futójátékos.

Gyászol az NFL

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Kenny McKinley, a Denver Broncos elkapójátékosa. Az elsődleges gyanú szerint öngyilkos lett. A 23 éves tehetség holttestét otthonában találták meg, a nyomok alapján fejbe lőtte magát. A hatóságok egyelőre nem erősítették meg, hogy az öngyilkosság történt, majd akkor nyilatkozhatnak bővebben, ha a nyomozás lezárult. McKinley az előző szezonban mutatkozott be a profiligában, a fél szezont lejátszotta, majd térdsérülés miatt nem szerepelhetett – írta az MTI.


NFL, hétfő esti rangadó:
San Francisco 49ers-New Orleans Saints 22-25

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik