Élet-Stílus

Futballszurkolókat öltek meg Hondurasban

Utcai lövöldözésben három szurkoló életét vesztette, hárman pedig megsérültek egy hondurasi bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt a fővárosban, Tegucigalpában. Törökországban pedig egy partjelzőt petárdával dobtak fejbe a nézők soraiból.

A jelentések szerint egy autóból nyitottak tüzet mintegy 100 főből álló szurkolói csoportra: a Motagua csapatának drukkerei éppen a Real Espana elleni bajnoki találkozóra, a nemzeti stadion felé igyekeztek Tegucigalpában, Honduras fővárosában.

A lövöldözésben három szurkoló életét vesztette – egy 22, egy 20 és egy 17 éves fiatalember -, másik három pedig megsérült. Az állapotukról egyelőre nem érkezett hír.

A rendőrség nem zárja ki, hogy a drogkereskedésben is érdekelt utcai bandákból kikerült Olimpia drukkerek akciója volt a lövöldözés. A Motagua és az Olimpia riválisai egymásnak.

Az utóbbi három évben ötödik alkalommal került sor ilyesfajta bűncselekményre Hondurasban, amelyet az egyik legveszélyesebb latinamerikai országnak tartanak.

Egyébként pénteken éppen a Motagua egyik játékosa, a kapus Donaldo Morales fogott fegyvert az egyik helyi újságíróra, és légpuskájával három lövést adott le, miután sérelmezte, hogy a Diez című sportnapilap munkatársa negatív kritikákkal illette egyik cikkében. Az újságíró sérülés nélkül megúszta az incidenst, sikerült elmenekülnie, de érthető módon zokon vette a támadást, nem is fogatta el a kapus bocsánatkérését.

Megsérült a partjelző

Törökországban félbeszakadt a Gaziantepspor-Bursaspor bajnoki labdarúgó-mérkőzés hétfőn este, miután petárdával fejbe dobták az egyik partjelzőt. A listavezető és címvédő vendégek 1-0-ra vezettek, amikor a második félidőben az egyik vitatott ítélet után a hazai nézők szektorából valaki megdobta Muharrem Yilmaz asszisztenst, akinek felszakadt a fején a bőr. A vezetőbíró emiatt, a 63. percben lefújta az összecsapást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik