Élet-Stílus

BL: gyengélkedő sztárcsapatok randevúznak

A Bayern München a legutóbbi két bajnoki meccsén még csak gólt sem szerzett, de szerdai Bajnokok Ligája-ellenfele, az AS Roma még rosszabb formában van. A negatív előjelek ellenére azonban parázs kis csata kerekedhet ki a müncheni randevúból.

Az AC Milan és az AS Roma is a vártnál gyengébben rajtolt a bajnokságban. Kiváltképp igaz ez, a „farkasokra”, akik két fordulót követően a kiesőhelyen állnak a Serie A-ban, és gyaníthatóan a BL is nekik lesz nehezebb dolguk, hiszen a Bayern Münchenhez látogatnak (E csoport), míg a Milan a francia AJ Auxerre-t fogadja (G csoport).

Massimiliano Allegri, a milánói piros-feketék vezetőedzője kijelentette, a győzelmen kívül semmi más nem elfogadható, miután csapata a hétvégén kétgólos vereséget szenvedett az újonc Cesenától. Zlatan Ibrahimovic még tizenegyesből sem tudott betalálni.

Az olasz csapat a váratlan és felettébb meglepő kudarc ellenére egyértelmű esélyese a mérkőzésnek, már csak azért is, mert riválisa még inkább beragadt a bajnoki rajton: az Auxerre a Ligue 1 eddigi öt fordulójában még nem nyert, csupán négy döntetlent ért el.

Claudio Ranieri, a rómaiak „parancsnoka” nem tett Allegrihez hasonló kijelentést a müncheni túra előtt, arról beszélt, csapata bármelyik együttest képes megverni, így az előző kiírás döntősének otthonában sem feltartott kezekkel lép majd pályára. A Cagliari elleni 5-1-es zakó ezzel együtt sem jó előjel a Bayern elleni megmérettetés előtt.

Van Gaal csapata a BL-ben javíthat (MTI/EPA)

Van Gaal csapata a BL-ben javíthat (MTI/EPA)

Más kérdés, hogy a bajor együttes sincs éppen csúcsformában, legutóbbi két bajnokin mindössze egy ponthoz jutott, gólt viszont egyet sem sikerült szereznie. „Sok játékosom még mindig nincs százszázalékos fizikai állapotban, elképzelhető, hogy emiatt másoknak adok játéklehetőséget” – nyilatkozta a Bayern München mesetere, Louis van Gaal.

A csapat legnagyobb sztárja, Franck Ribéry nem játszhat a BL-nyitányon, miután az előző kiírás elődöntőjében történt kiállítása miatt három mérkőzésre szóló eltiltást kapott. „Csalódott vagyok amiatt, hogy nem játszhatok, de remélem, nélkülem is sikerül nyerni, mert a sikeres rajt bármelyik sorozatban fontos” – mondta a francia támadó.

A Portóval és az Interrel BL-győztes Mourinho a Realt is csúcsra vezetné (MTI/EPA)

A Portóval és az Interrel BL-győztes Mourinho a Realt is csúcsra vezetné (MTI/EPA)

Szintén érdekes találkozónak ígérkezik a G csoport másik mérkőzése, az Ajax madridi vendégjátéka, amely José Mourinho első Bajnokok Ligája-meccse lesz a királyi gárda kispadján. Bár a Real győzött hétvégén (1-0-ra verte a vendég Osasunát), a szurkolók elégedetlenek voltak a mutatott játékkal, ki is fütyülték a madridi játékosokat.

A drukkerek reakcióját kritizáló Cristiano Ronaldónak és társainak várhatóan ismét meg kell izzadniuk a sikerért, ugyanis a vendégek uruguayi csatára, Luís Suárez ott folytatta a góltermelést, ahol a vb-n abbahagyta, vezetésével öt meccs alatt 16-szor volt eredményes az Ajax a holland bajnokságban – ebből Luís Suárez hatot vállalt!

Az angol bajnok, a szezonban valamennyi mérkőzését megnyerő Chelsea a szlovákiai Zsolnán kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája F csoportjában. Nyilvánvaló, hogy vendéggyőzelmen kívül minden más eredmény meglepetés lenne. „A Zilina a selejtezőből verekedte magát a BL főtáblájára, bizonyítva, hogy jó csapat. Különben sem szabad alábecsülni egyetlen klubot sem, mert arra könnyen rá lehet fizetni” – mondta Peter Cech, a Chelsea cseh kapusa, ehhez hozzátéve, hogy elégedett a csapata formájával, kiváltképp eredményeivel, és társaival együtt nagyon bizakodva várja a találkozót.

A papírforma szerint szerdán is a Chelsea-nél ünnepelhetnek (MTI/EPA)

A papírforma szerint szerdán is a Chelsea-nél ünnepelhetnek (MTI/EPA)

A BL-ben ugyancsak szerdán „debütáló” Arsenalnál kicsit más a helyzet. Egyrészt: az ellenfél, a selejtezőben a Celticet és a Sevillát is elbúcsúztató portugál Braga jó játékerőt képvisel, másfelől: az „ágyúsoknál” sok a sérült, Abou Diaby és Thomas Vermaelen mellett szinte a komplett támadószekció, Nicklas Bendtner, Theo Walcott ést Robin van Persie is kihagyja a meccset, így pedig aligha lesz könnyű dolga az Arsenalnak.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:
E csoport:
Bayern München (német)-AS Roma (olasz), 20:45
CFR Cluj (román)-FC Basel (svájci), 20:45

F csoport:
Olympique Marseille (francia)-Szpartak Moszkva (orosz), 20:45
MSK Zilina (szlovák)-Chelsea (angol), 20:45

G csoport:
Real Madrid (spanyol)-Ajax Amsterdam (holland), 20:45
AC Milan (olasz)-AJ Auxerre (francia), 20:45

H csoport:
Sahtar Doneck (ukrán)-Partizan Beograd (szerb), 20:45
Arsenal (angol)-Braga (portugál), 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik