Élet-Stílus

A lányok elsüllyedtek az Eb-n

A magyar női vízilabda-válogatott nem jutott be a négy közé a zágrábi Európa-bajnokságon, miután három góllal kikapott az orosz együttestől.

A zágrábi Mladost-uszoda 33-as medencéjébe abban a tudatban csobbantak bele a magyar lányok, hogy hosszú sikertelenségi sorozat után – merthogy „emberemlékezet” óta nem verték meg az oroszokat – hétfőn mindenképpen nyerni kell, különben nem jutnak be az Eb-elődöntőbe, s csak az ötödik helyért játszhatnak a folytatásban.

A nyitányt Szücs Gabriella bal felső sarkos bombája jelentette, a gólt azonban nem adták meg a bírók, így egy elpuskázott emberelőny után az ellenfél került előnybe (0-1). Tóth Ildikó centergóljával egyenlő lett az állás, ám csak rövid ideig, újabb orosz találatok után azonban – Keszthelyi Rita lövése nyomán – a labda utat talált a kapuba (2-3).

A második nyolc perc orosz emberelőnnyel és orosz góllal indult, majd újabbal folytatódott (2-5), a szériának Drávucz Rita pattintásos dobása vetett véget, majd alkalmi centerként Takács Orsolya küzdött nagyot, s szerzett gólt (4-5). Egyenlítés helyett azonban a „szbornaja” volt eredményes, ráadásul kétszer egymás után, Drávucz viszont még a nagyszünet előtt újabb távoli átlövéssel vétette észre magát (5-7).

A pihenő nem tett jót Petrovics Mátyás együttesének, mert egy újabb orosz fórt nem tudott hárítani, utána pedig egy messziről eleresztett lövés landolt a bal felsőben (5-9). Újfent Drávucz zárkóztatta közelebb a csapatot, előbb büntetőből, majd kinti pattintásból (7-9). Pocsék akcióbefejezés miatt a 8-9 már nem jött össze, az orosz ellentámadás viszont célt ért, sőt egy távoli lövés is a magyar hálóban kötött ki (7-11).

Gyakorlatilag reménytelen helyzetben következett az utolsó negyed, amelyben Kisteleki Dóra szemfüles gólt szerzett (8-11), csak – a játékrész közepén – érkezett válasz is (8-12), bár Kisteleki még egyszer betalált a kapuba (9-12).

Ezúttal jól küzdött, olykor sikerrel is harcolt fizikailag erősebb ellenfelével a magyar női vízilabda-válogatott, de sorsát – a végül is sima vereséget – így sem kerülhette el.

A női csapatunk szerdán 15:30 órakor az 5. helyért száll majd vízbe.

Dühös a kaPitány

„Mérhetetlenül dühös vagyok!” – fakadt ki Petrovics Mátyás szövetségi kapitány az MTI-nek adott meccs utáni nyilatkozatában. „Összeszedetten, jól védekeztünk gyakorlatilag a mérkőzés egészében, s a támadójátékunk sem volt rossz. Viszont éppen amitől óvtam a lányokat, az következett be: az oroszok egyik fő fegyverüket háromszor is alkalmazni tudták, lefordultak rólunk, s ahelyett, hogy visszajöttünk volna a meccsbe, buta hibák miatt hátrányba kerültünk. Rutinos játékosaink vitték ezúttal is a csapatot, de a megkezdett fiatalításról ezután sem mondunk le.”


Az elődöntőbe jutásért:
Oroszország-Magyarország 12-9 (3-2, 4-3, 4-2, 1-2)
A magyar góldobók: Drávucz 4, Kisteleki D. 2, Tóth, Keszthelyi, Takács 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik