Élet-Stílus

Tinik napja a Bundesligában

Két meccs, tizenhárom gól, a Bundesliga a második fordulóban sem hazudtolta meg magát mint a legkiszámíthatatlanabb, egyben a leggólgazdagabb top-bajnokság. Az első fordulóban remeklő Leverkusen természetesen vereséget szenvedett, a szenvedő Dortmund feltámadt, a másik Borussia, a mönchengladbachi pedig rászolgált a „csikók” becenévre.

A leverkuseni BayArenában a Mönchengladbach hamar kétgólos előnybe került. Herrmann gólját ugyan Derdiyok kiegyenlítette, ám Brouwers góljára már nem volt válasz, s a félidő hajrájában a mindössze 19 éves Herrmann egy újabb remek lövéssel már 3-1-re módosította az eredményt.

Szünet után is folytatódott az adok-kapok. Két rögzített szituáció – egy 28 méteres szabadrúgás (Arango) és egy büntető (Vidal) után 2-4 volt a vendégeknek, akik részéről a korábban két gólpasszt kiosztó Idrissou, majd egy másik fiatal, a szintén nagy tehetségnek tartott Marco Reus is betalált.

A hajrában Kiessling állította be a végeredményt. A bajnoki címre esélyesek közé sorolt Leverkusen hatalmas verést kapott, miközben a liga egyik legerősebb belső középpályás-kettősének vélt Ballack-Vidal kettős csak keresgélte a labdát a fiatalok nyomán.

Dante és Marx a második gólját ünneplő Herrmannt üdvözli (MTI/EPA)

Dante és Marx a második gólját ünneplő Herrmannt üdvözli (MTI/EPA)

A vereséggel kezdő Stuttgart, vagy a szintén kudarccal nyitó Dortmund? A vasárnap második sikere is Borussia-fesztivál lett: a Hajnal Tamást a kispadra nevező sárga-feketék már az első félidőben megroppantották a VfB-t. Akárcsak Leverkusenben, Stuttgartban is fiatalok játszották a főszerepet.

Az 5. percben a balszélen ellépő 21 éves Schmelzer beadása után a Hamburgból érkező Boulahrouz továbbított saját kapujába, majd a 22 éves kora ellenére a német válogatottban már bemutatkozott Grosskreutz vett észre a szabadon hagyott Barriost, s a paraguayi argentin megszerezte 20. bajnoki találatát.

Az első félidő hajrájára eldőlt: a kapu előtti sváb szerencsétlenkedést a 18 éves Götze használta ki, aki közelről a kapuba fejelt. A második játékrészben a VfB ugyan Cacau találatával szépített ugyan, de többre nem maradt ideje és ereje. A remek tavaszt produkáló stuttgartiak úgy kezdték az idei bajnokságot, akárcsak a tavalyit; kiesőhelyen állnak.

Bundesliga, 2. forduló:

Leverkusen-Borussia Mönchengladbach 3-6 (1-3)
Gól: Derdiyok (24.), Vidal (58., 11-esből), Kiessling (70.), illetve Herrmann (20., 44.), Brouwers (40.), Arango (56.), Idrissou (60.), Reus (69.)

Stuttgart-Dortmund 1-3 (0-3)
Gól: Cacau (69.), illetve Boulahrouz (öngól, 5.)Barrios (26.), Götze (37.)

Az élcsoport:
1. Hoffenheim és Kaiserslautern 6 pont (5-1), 3. Mainz 6 (6-3), 4. Hamburg 6 (5-2), 5. Hannover 6 (4-2), 6. M’gladbach 4 (7-4), 7. St. Pauli 3 (3-2), 8. Dortmund 3 (3-3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik