Élet-Stílus

Gigabírságot kaphat az American Airlines

admin
admin

2010. 08. 27. 06:46

Példátlan nagyságú, 24,2 millió dolláros bírság kiszabását javasolta az American Airlinesra az amerikai szövetségi légügyi hivatal (FAA) a repülésbiztonsági előírások több ezer esetben történt megsértése miatt.

A légitársaság 30 napon belül nyújthat be óvást a bírság csökkentésének céljából. Az FAA szerint a légitársaság nem tartotta be a 2006-ban a rövidzárlatok kiküszöbölése érdekében elfogadott légi alkalmassági direktívát, és nem ellenőriztette megfelelően az MD-80-as gépeinek futóaknájában található vezetéknyalábokat.

A mulasztás 2008 folyamán több ezer járatot érintett. A bírságolás hírére 1,7 százalékkal esett az American Airlines részvényeinek ára.

Az FAA vizsgálata 2008 áprilisában a légitársaság két repülőgépével kapcsolatban megállapította, hogy azokon nem végezték el a megfelelő ellenőrzéseket, aminek következtében az American Airlines mintegy 100 járatát törölték.

Az FAA megállapította, hogy a légitársaság 14 278 járatán üzemeltette a 286 gépből álló MD-80-as flottáját, miközben a repülőgépek nem feleltek meg a szövetségi előírásoknak.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.