Élet-Stílus

Antics hosszabbított, Bradley lemondott

A világbajnoki kudarc ellenére Radomir Antics marad a szerb válogatott élén. A sikeresebb Bob Bradley amerikai kapitány viszont a könnyes búcsú küszöbén áll.

A szerb csapat a 61 éves szakember irányításával már a csoportküzdelmek után búcsúzott a nyári dél-afrikai tornán, így a helyi sajtó úgy spekulált, Anticsnak mennie kell. A szerb szövetség ezzel szemben pénteken Belgrádban úgy döntött, továbbra is bizalmat szavaz a trénernek.

Korábbi sajtóértesülések szerint Antics utódja Lothar Matthaus, a magyarok korábbi szövetségi kapitánya, valamint Otto Rehhagel, a görögökkel 2004-ben Európa-bajnokságot nyert szakember lehetett volna.

Bob Bradley viszont távozik. Napokkal azután, hogy Martin O’Neill lemondott az Aston Villa vezetőedzői posztjáról, a brit sajtó által legesélyesebbnek kikiáltott utódja megtette a várt lépést: az amerikai csapatból remek kis csapatot gyúró Bob Bradley felállt az Egyesült Államok kispadjáról. A pragmatikus szakember lehet O’Neill utódja.

A talkSPORT információi szerint az 52 esztendős szakember azonnali hatállyal felmondott az amerikai szövetségnek. Bradley 2006 óta állt a csillagsávos együttes élén. Tavaly a Konföderációs-kupán az Európa-bajnoki címvédő – azóta vb-címvédővé avanzsált – Spanyolország kiverésével jutott döntőbe az amerikai együttes, s a legutóbbi világbajnokságban nyolcaddöntőig vezette a szimpatikus és korrekt futballt bemutató tengerentúliakat.

Bob Bradley: irány Birmingham?! (MTI/EPA)

Bob Bradley: irány Birmingham?! (MTI/EPA)

A remek teljesítmény mögötti munka nem kerülte el az edző nélkül maradt birminghamiek figyelmét, Randy Lerner elnök már korábban jelezte, hogy Bradley pályázhat legnagyobb eséllyel O’Neill helyére.

A kapitány 2006 előtt az MSL-ben tevékenykedett, a Chicago Fire, a Metrostars és a Chivas csapatait készítette fel. A Borussia Mönchengladbach csapatában futballozó Michael Bradley apja a West Ham elleni hétvégi első bajnokin még aligha lehet ott az Aston Villa kispadján, az angol sajtó szerint jövő héten mutatják majd be a Villa Parkban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik