Élet-Stílus

Százezer látogatót várnak a strandok

admin
admin

2010. 08. 12. 12:56

A héten legalább 100 ezer látogatóra számít a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) az általa üzemeltetett strandokon - mondta Kiss Ferenc, a társaság üzemeltetési igazgatója.

Kiss Ferenc beszámolt róla, hogy a múlt héten, a rossz idő miatt jelentősen visszaesett a forgalom, naponta csupán 6-8 ezren látogattak ki a strandokra.

A kánikulával pedig a vendégek száma is nőtt: hétfőn 11 ezren, kedden 15 ezren, szerdán már 18 ezren voltak. A szakember csütörtökre és péntekre is 18 ezres látogatószámra számít, összességében a hétre pedig legalább 100 ezresre.

Kiss Ferenc azt mondta, ha augusztus 20-ig marad a jó idő, sikerülhet mérsékelni a májusban és júniusban a rossz idő miatt elszenvedett veszteséget. “Ezt már behozni nem lehet, de mérsékelni még igen” – tette hozzá.

Mint mondta, a strandok többsége augusztus 29-én bezár, de a Dagály nyitva tartását szeptember 30-ig, a Gellértét pedig október 15-ig hosszabbítják meg. Kellemes időjárás esetén ezzel is mérsékelni lehet a korábbi veszteségeket – mondta.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.