Élet-Stílus

Ami a férfinak jár, az jár a nőnek is

A kapcsolatban ellustuló férfiaknak és az emancipációnak is nagy szerep jut a női hűtlenségben.

Statisztikák igazolják, hogy a gyengébbik nem nem sokban marad alul a férfiakkal szemben: már ami a hűtlenséget illeti. Német vizsgálatok szerint a nők 40%-a csalta meg már aktuális partnerét, Amerikában pedig minden harmadik nő hajlik a félrelépésre. A USA-ból egy másik érdekes statisztika is érkezett: eszerint az amerikai gyerekek 18%-a más apától van, mint akit vér szerintinek sejt.

Csides Kata, szexológus az [origo] Női Lapozójában elmondta, hogy a hűtlenség nem új keletű jelenség, mindig is jelen volt. A különbség annyi, hogy a két nem hűtlenségét másképp ítélték meg, a férfiak például még büszkék is lehettek hódításaikra. A szakértő a női hűtlenség hátterében a partner ellustulását valószínűsíti, szerinte az olyan férfi, aki elkényelmesedik, pocakot növeszt, míg párjától elvárja, hogy csinos legyen és gondozza a családot, hamar azon kaphatja magát, hogy elhagyták. Gyakori az is, ha valaki unalomból, bosszúvágyból, vagy egy új szerelem miatt kezd viszonyt.

A szakértő kiemelte, a hűtlenség a kapcsolatokban felmerülő hiány kielégítéséről szól, hozzátette a két nem közül a férfiak monogámabbak.

AJÁNLOTT LINKEK:

Miért lép félre a nő? (Női Lapozó)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik