Élet-Stílus

Nalbandian borította a papírformát

Az argentin David Nalbandian két játszmában legyőzte a ciprusi Markosz Bagdatiszt a washingtoni keménypályás férfi tenisztorna döntőjében. San Diegóban az orosz Szvetlana Kuznyecova diadalmaskodott.

A dél-amerikai játékos az első az idényben, aki úgy nyert ATP-tornát, hogy nincs a világranglistán az első százban. A rangsorban 117. Nalbandian szabadkártyával indulhatott Washingtonban, miután csípő- és térműtéte miatt április óta nem szerepelt egyetlen viadalon sem.

Az argentin az elmúlt 15 hónapból tizenkettőt a pályán kívül „töltött”, így a 117. helyre esett vissza a ranglistán – ám erős adogatásfogadásai (Bagdatisz első hét adogató-játékából négyet megnyert) és ragyogó alapvonaljátéka következtében nem sok esélyt adott a vereséget sportszerűen fogadó riválisának.

„Ha David így játszik, több fickót is legyőzhet a legjobb tíz közül” – értékelte legyőzőjét Bagdatisz. „A ritörnje kiváló: ha az első adogatásom nem klappolt, mindig lecsapott a lehetőségre.”

A karrierje 11., az elmúlt másfél év első tornagyőzelmét ünneplő Nalbandian ugyanakkor bevallotta, nem fogadott volna a saját győzelmére.
„Nem kertelek: nem hittem, hogy megnyerhetem ezt a tornát. A rajtnál ha megkérdeztek volna, mindenkit eltanácsoltam volna attól, hogy rám voksoljon. Sőt, a saját sikeremre még én sem fogadtam volna – természetesen.”

Kuznyecova diadala
Az orosz Szvetlana Kuznyecova három szettben legyőzte a negyedik helyen kiemelt lengyel Agnieszka Radwanskát a San Diegó-i keménypályás női tenisztorna vasárnapi döntőjében.

Washington, férfi torna
– 1.2 millió dollár, kemény borítás:
Döntő:
Nalbandian (argentin)-Bagdatisz (ciprusi, 8.) 6:2, 7:6

San Diego, női torna
700 ezer dollár, kemény borítás
Döntő:
Kuznyecova (orosz)-A. Radwanska (lengyel, 4.) 6:4, 6:7, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik