Élet-Stílus

Interneten szerveződik a gerilla-medenceparti

Sajátos őrületnek hódolnak a brit fiatalok: a nyári szünetet kihasználva egyik medencés bulit szervezik a másik után, vadidegenek kertjébe.

A pool crashingnek nevezett tevékenység egyre több tinédzsert csábít el. Egymás után szerveződnek az uszodapartik, aminek a különlegessége, hogy a házigazdának fogalma sincs arról, hogy kerti partit ad. A szervezők az internetes közösségi oldalak felületét használják arra, hogy összecsődítsék a kalandvágyókat, a helyszínt pedig a Google műholdfelvételeinek segítségével jelölik ki. A résztvevőknek ajánlják, hogy kerékpárral érkezzenek, hogyha esetleg menekülni kell, azzal se legyen probléma.

Az elmúlt néhány nyáron annyira megszaporodtak a gerilla-kertipartik, hogy már a rendőrség is felfigyelt rájuk. A nyári idő beköszöntével egyre több panaszt és bejelentést kapnak: volt, hogy valaki arra ébredt, hogy ismeretlen kamaszok ugranak fejest a medencéjébe, mást pedig munka után ért meglepetés, amikor sörösdobozokkal teleszemetelt medence fogadta hazaérve. A hatóságok ezért ilyenkor többször is figyelmeztetik a lakóház- és medencetulajdonosokat, hogy figyeljenek oda jobban, mi zajlik a hátsó kertjükben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik