Élet-Stílus

Nincs szerelem első látásra

Kizárt dolog, hogy egy félmosoly alapján megtaláljuk az igazit – állítja egy amerikai pszichiáter.

Egy amerikai pszichiáter szerint kizárt dolog, hogy megtaláljuk az igazit csupán egy félmosoly vagy egy lopott pillantás alapján. Szerinte azt, hogy valakivel le tudjuk-e élni az egész életünket, csak azután jelenthetjük ki, hogy megismertük az illetőt. Gordon Livingston ezzel együtt elismeri, hogy az első során kialakulhat egy bizonyos fokú vonzalom – ami komoly szerepet játszhat a későbbiekben – de szerinte csak erre alapozni egy hosszú távú kapcsolatot nagy hiba, hiszen a kémiai ingerek gyakran becsaphatnak minket.

A szakember szerint a kinézet alapján már csak azért is nehéz igaz társat találni, mert a legtöbb ember az általánosan elfogadott szépségideálokat követi: a szép külső olykor megtévesztő, eltereli a figyelmet a belső tulajdonságokról, ami közvetve felelős lehet a sok megromlott kapcsolatért.

Livingstone könyvében felfedi a hosszú, boldog kapcsolatok titkát: szerinte a kulcs az, hogy megtaláljuk azt az embert, aki birtokában van a 10 alapvető erénynek, amilyen például a kedvesség, a bátorság, az alkalmazkodóképesség, a humor és az őszinteség. A pszichiáter szerint már a kezdet kezdetén olyan párt kell választani, aki illik hozzánk, így később se kell majd orvosolni a különbözőségből fakadó problémákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik