Élet-Stílus

Aranyszavak: Spanyolország megérdemelte

Nem túlzás azt állítani, hogy a spanyol válogatott tagjai extázisban ünnepelték történetük első világbajnoki sikerét.

„Nagyon nehezen kiharcolt győzelem volt, de fantasztikus játékosaink vannak. Még szerezhettünk volna egy vagy több gólt is. Nagyon boldog vagyok” – nyilatkozta Vicente del Bosque szövetségi kapitány, aki a Real Madriddal elért két Bajnokok Ligája-diadal és két bajnoki cím után ugyancsak csúcsra jutott a spanyol válogatottal együtt.

„Az öltözőt majdnem szétvetette a boldogság, mindenki extázisban ünnepelt, persze okkal, hiszen Spanyolország megérdemelte ezt a győzelmet, amely több egy egyszerű sportsikernél. A spanyol emberek végig a válogatott mögött álltak, nagyon boldog vagyok, hogy egy felejthetetlen diadallal sikerült megjutalmaznunk őket” – tette hozzá.

„Hihetetlen, felfoghatatlan, hogy világbajnokok lettünk, egyszerűen nem találok szavakat. Ezt ki fogjuk élvezni, hiszen nagyon sok energiát öltünk ebbe a sikerbe. Üdvözlöm a családomat és köszönöm a buzdítást egész Spanyolországnak” – mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján a szó szerint aranyat érő gólt szerző Andrés Iniesta.

Ez a gól aranyat ért (Még több kép)

Ez a gól aranyat ért (Még több kép)

Alighogy a mondat végére ért, a teremben sörrel a kezében megjelent Carles Puyol és Gerard Piqué. Előbbi rámutatott a gólszerzőre, s csak annyit mondott, „Ő a legjobb”, majd védőtársával együtt távozott. Ezután Iniesta azt is elárulta, hogy mi volt a meze alatt viselt pólóra ráírva, amelyet boldogan mutatott meg a gólja után – egy sárgáért.

Nos, Iniesta a tavaly szívrohamban elhunyt Daniel Jarque Espanyol-játékos emlékének adózva a „Jarque mindig velünk van” feliratot pingálta a pólójára. „Ez volt a legjobb lehetőség arra, hogy közöljük mindenkivel, nem felejtettük el Danielt” – fűzte hozzá.

Galéria

Galéria

„Ez történelmi, megismételhetetlen pillanat Spanyolország számára – a világbajnoki győzelmet a családomnak ajánlom” – mondta Cesc Fabregas, aki nem titkolta, kicsit szomorú volt amiatt, mert kevesebbet játszott, mint amennyit szeretett volna. Persze minden jó, ha a jó a vége: „A világbajnoki siker természetesen mindenért kárpótol.”

„Nagyon örülök annak, hogy a szüleim 1981-ben hoztak össze engem, s így ehhez a csodálatos generációhoz tartozhatok és világbajnok lehetek” – mondta David Villa.

Sergio Ramosszal is madarat lehetett volna fogatni: „Ki kell élvezni a pillanatot, igaz, az ünneplés csak most kezdődik. Hamaroan Madridban találkozunk a szurkolókkal. Nincs nagyobb elégtétel az életben, mint előttük magasba emelni ezt a szépséges trófeát.”

„Spanyolország végig melglepett a világbajnokság alatt, de így vagyok Hollandiával is. Gratulálok a győztesnek!” – mondta Bryan Adams kanadai énekes, nagy futballrajongó.

A döntőn a helyszínen szurkolt a csapatnak a spanyolok világelső teniszezője, aki nem titkolta, a lefújás után „eltört a mécses” nála. „Sírtam, mint egy kisgyerek. Hihetetlen ez a siker, amelyet egész évben ünnepelnünk kell, persze ebben nem is lesz hiány. Biztos vagyok abban, hogy őrület várja otthon a csapatot. Spanyolország nagyon büszke lehet erre a válogatottra” – nyilatkozta Rafael Nadal a hozzá hasonlóan világelső együttesről.

hazatértek a hősök

Hétfő délután egy Airbus A-340/60 jelzésű gépen landolt a madridi Barajas repülőtéren a világbajnok spanyol válogatott. A repülőgépből elsőként Iker Casillas csapatkapitány szállt ki, kezében a trófea győztesnek járó, aranyozott másolatával.

A történelmi első vb-sikert elért csapatot a légikikötőből egy közeli hotelbe szállították pihenni, majd a Királyi Palotába, ezt követően pedig a Moncloe Palotába mennek a csapat tagjai. A vb-hősöket délután fogadja János Károly király és José Luis Rodríguez Zapatero miniszterelnök. Iker Casillas és társai ezt követően egy nyitott tetejű, emeletes busszal utaznak körbe Madridban, ahol a tervek szerint a Casa de Campo park közelében, 150 ezer szurkolóval ünneplik meg a sikert.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik