Élet-Stílus

Németország – Spanyolország 0-1

Durban, Durban Stadion. Játékvezető: Kassai Viktor.

Összefoglaló: Elképesztő ez a Paul – már a polip. A kedves kis nyolclábút ez előtt az elődöntő előtt is megkérdezték, és az állat úgy döntött, hogy nem a bombaformában lévő németek, hanem a spanyolok mennek a döntőbe.

A jóslatnak megfelelően a spanyolok kezdték jobban a mérkőzést, Puyol és Villa is betalálhatott volna az első félidőben, míg a túloldalon Trochowski távoli lövése jelentett veszélyt.

Fordulás után is az armada nyomott, azonban bármennyire is szépen játszottak Vicente Del Bosque játékosai, csak nem akart összejönni a gól, a németek pedig kizárólag kontrákból operáltak, de az sem ment valami jól.

Az áttörés aztán a 73. percben jött el, amikor Puyol fejelte közelről a hálóba Xavi szögletét. A folytatásban is az ibériaik nyomtak, ha Pedro nem önzőzik az utolsó tíz perc elején, akkor hamarabb eldőlt volna a meccs sorsa és Fernando Torres is megszerezhette volna első dél-afrikai gólját.

Spanyolország teljesen megérdemelt győzelmével története során először jutott a vébé-fináléba, ahol a szintén első világbajnoki trófeájára hajtó Hollandia vár rá. Németország uruguayjal meccsel a bronzért.

Eredmény:
Németország – Spanyolország 0-1 (Puyol 73.)

94. PERC: Vége, Spanyolország 1-0-ás győzelmével története során először jutott a világbajnokság döntőjébe ahol Hollandia vár rá. Még egyik csapat sem ült a világ trónjára! Németország uruguayjal meccsel a bronzért.

CSERE 93’
Spanyolország
Alonso helyett Marchena a pályán.
SZÖGLET 90’
Xavi, Spanyolország
És egy újabb kisszöglet.

90. PERC: Inites harcolt ki újabb szögletet, 3 perc a hosszabbítás.

SZÖGLET 90’
Xavi, Spanyolország
Újabb kisszöglet.

89. PERC: A szituáció végén David Silva és Iniesta adogatott káprázatosan a tizenhatoson belül mintha csak edzésen lennének.

SZÖGLET 89’
Xavi, Spanyolország
Kisszögletet láthattunk.
CSERE 85’
Spanyolország
Pedro helyett Silva a pályán.
SZABADRÚGÁS 84’
Özil, Németország
Kivágták a bekkek.

82. PERC: Pedro adta el a meccslabdát, kettő az egyben vitték a spanyolok egy német védőre, a középpályás azonban nem passzolt Torresnek, a visszaérő bekkek pedig tisztáztak.

CSERE 80’
Itt is, Ott is
Khedira helyett Gomez a pályán, Torres Villát váltja.
SZÖGLET 77’
Kroos, Németország
Piqué tisztázott.

Puyol gólja:

SZABADRÚGÁS 76’
Kroos, Németország
Casillas csípte el a lasztit Klose elől.

Klose eddig nem került nagy helyzetbe:

73. PERC: Puyol érkezett nagyszerű ütemben Xavi remek szögletére és az ötös magasságából védhetetlenül fejelt a hálóba, 0-1!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik