Élet-Stílus

Maradona: „Az én időm lejárt”

Diego Maradona szövetségi kapitányai pályafutása véget ért – legalábbis az argentin futball-legenda ezt pedzegette az őt felkereső helyi újságíróknak.

A németek elleni súlyos vereség miatt a negyeddöntőben búcsúzott argentin válogatott szakvezetője újságírók előtt tulajdonképpen leköszönt a szövetségi kapitány posztjáról.

„Az én időm lejárt. Kapitányságom alatt minden tőlem telhetőt megtettem” – mondta búcsúzul (?) Diego Maradona, akit a tollforgatók az argentin főváros, Buenos Aires külvárosában található házánál kerestek fel helyi idő szerint hétfő délután.

A máskor szószátyár, ám ezúttal a szavakkal csínján bánó szakvezető a fentiekhez csak annyit tette hozzá: „Nem akarok mást, csak élvezni a délutánt a családommal.” Maradonát megviselte a korai és meglehetősen csúnyára sikeredett vb-búcsú, szombaton azonban még nem tudott választ adni a jövőjét firtató kérdésekre.

Maradona: „Az én időm lejárt” 1

A jelek szerint azonban már döntött – és az argentin „zuhanyhíradó” szerint kedden hivatalosan is bejelentheti távozását. Az argentin szövetség (AFA) szóvivője hétfőn arról beszélt, a szakvezető nekik nem jelezte távozási szándékát, és ehhez hozzáfűzte, ő úgy tudja, Julio Grondona, az AFA elnöke hamarosan tárgyalóasztalhoz ül Maradonával.

Meg nem erősített hírek szerint a döntés a játékosként világbajnoki arany- és ezüstérmes tréner és kezében van, már csak azért is, mert elbocsátása esetén a szövetség óriási összeget lenne kénytelen átutalni Maradona bankszámlájára.

A szurkolók többsége a történtek ellenére is szeretné, ha maradna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik