Élet-Stílus

Vb-hírmorzsák: Messi megfázott

4,8 millió forintot ér a világ legdrágább vuvuzelája; Ricardo Osorio hibája miatt majdnem felpofozták az édesanyját; Messi megfázás miatt nem edzett. Rövid hírek a dél-afrikai vb-ről.

Méregdrága vuvuzela

Ausztriában elkészült vuvuzela legdrágább példánya, amely 17 ezer eurót, azaz 4,8 millió forintot ér. Klemens Pointner linzi ékszerész egy orosz milliomos megbízásából készítette el a luxustrombitát, amelynek alapja a hagyományos műanyag tölcsér, amelyet a mester fehérarannyal és gyémántokkal díszített. Megalkotója szerint teljesen működőképes.

Messi prüszköl

Megfázás miatt kihagyta csapata csütörtöki edzését Lionel Messi, az argentin labdarúgó-válogatott játékmestere. A 23 éves sztár megjelent ugyan a gyakorláson, Diego Maradona szövetségi kapitány azonban elővigyázatosságból visszaküldte a szobájába.

Nőtt a nézettség

A kieséses szakaszban a délutáni és az esti mérkőzések nézettsége is 25 százalékkal emelkedett a Magyar Televízió csütörtöki tájékoztatása szerint. A 16 órakor kezdődött nyolcaddöntők közönsége átlagosan 810 ezer főre nőtt, míg a 20:30 órás találkozókat 1 millió 320 ezer néző követte figyelemmel a képernyő előtt. A nézettségi rangsor első helyén a hétfői Brazília-Chile találkozó áll, amelyet átlagosan 1 millió 420 ezren néztek végig – a nyilvános helyeken elhelyezett kivetítők közönségét nem számítva.

Ghána imádkozik

Különleges imádságokat tartanak szerte Ghána fővárosában, Accrában, hogy isteni segítséget kérjenek a nemzeti együttesnek, amely Uruguayjal találkozik a nyolc között.

Nakamura: elég volt!

Nakamura Sunszuke nem szerepel többet a japán válogatottban. A korábban a Celticben és az Espanyolban is megfordult 32 éves játékos 98-szor szerepelt a nemzeti csapatban.

Portugál a görög kispadon

A portugál Fernando Santos váltja a német Otto Rehhagelt a görög válogatott szövetségi kapitányi posztján. Az 55 éves új szakvezető jól ismeri a görög futballt, ugyanis a Panathinaikosz, az AEK Athén és a PAOK Szaloniki gárdáját is irányította.

Aguirre elbúcsúzott

A világbajnoki búcsút követően lemondott posztjáról Javier Aguirre, a mexikói válogatott szövetségi kapitánya. „Távoznom kell, azt hiszem, ez a legbecsületesebb dolog, amit tehetek” – nyilatkozta az 51 éves szakember, akinek a csapata a második helyen zárt a csoportjában, majd a nyolcaddöntőben 3-1-es vereséget szenvedett az argentinoktól.

Vizsgálódik a FIFA

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vizsgálja, hogy a 2022-es világbajnokság rendezési jogára hajtó Ausztrália megszegte-e a pályázat etikai szabályait azzal, hogy mandzsettagombokat, valamint nyakláncokat adott ajándékba a FIFA végrehajtó bizottság tagjainak. Az ausztrálok szerint nem sértették meg a szabályokat.

Veszélyben volt Osorio édesanyja

Ricardo Osorio, a mexikóiak védője elárulta, hogy az argentinok elleni mérkőzésen a hibája miatt kezet emeltek a mamájára a lelátón. „Meg akarták pofozni anyámat, de szerencsére Carlos Salcido édesanyja megakadályozta ezt” – mondta a védő.

Festészet és futball

A vb-hez kapcsolódó „Futball a reményért” kezdeményezés részeként egy brazil művész mutatta meg „tudományát” a helyi focistapalántáknak Johannesburgban. Romero Britto a foglalkozáson közösen festett a gyerekekkel, s tanítgatta őket a festészet alapjaira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik