Élet-Stílus

Mitől soványak a francia nők?

A francia nőket egyáltalán nem érinti meg a súlymizéria akkor sem, ha Franciaországban dolgoznak a világ legjobb séfjei, a boltok pedig tömve vannak finomságokkal.

A titkuk a Dukan-diéta lehet, ami egy négy nagy szakaszt magába építő egészséges táplálkozási program. Az eredetileg neurológus, Dr. Pierre Dukant 30 évvel ezelőtt legjobb barátja kérte meg, hogy állítson össze neki egy egészséges étrendet, amitől fogyhat. A program annyira jól sikerült, hogy a férfi igen rövid idő alatt megszabadult 5 kilótól, Dukan pedig a sikeren felbuzdulva a táplálkozástudomány felé fordult.

A Dukan-diéta azóta a világ egyik leghatékonyabb fogyókúrás módszere. A támadás, súlyvesztés, stabilizáció és fenntartás szakaszaiból épülő teljes körű táplálkozási program azoknak segít, akik változtatnának életmódjukon és csökkentenék testsúlyukat. A diéta érdekessége, hogy nem megvonásra alapoz, hanem típusaik szerint csoportosítja az ételeket, így például az első, támadás szakaszban csak és kizárólag fehérjéket lehet fogyasztani. Dukan komoly hangsúlyt fektet a stabilizáció és megtartás fázisokra is, hogy a diétázó elkerülje a kellemetlen jojó-effektust.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik