Élet-Stílus

Az interneten egyeztetik az öngyilkosságot?

A japán hatóságok azt gyanítják, hogy a kedden holtan talált két férfi és két nő, korábban öngyilkossági megállapodást kötött egymással.

2005-ben ütötték fel a fejüket Japánban az úgynevezett “halálpaktumok”. Abban az évben több, mint 30 olyan esetről számoltak be, amikor előre megtervezett, kollektív öngyilkosságot követtek el: 91 ember menekült ilyen módon a halálba. Bár az öngyilkosságok száma az utóbbi időben visszaesett, ettől függetlenül az ázsiai országokban általában még mindig nagyon magas. 2009-ben mintegy 32 ezer ember vetett önkezével véget az életének.

Az öngyilkosságok hátterében jórészt munkahelyi problémák állnak, éppen ezért a japán kormány megsürgette a helyi hatóságokat, hogy figyeljenek oda jobban a munkahelyi és anyagi gondokkal küzdőkre. Tanácsadásokkal segítsenek a nehéz helyzetbe kerülteken. A hatóságok úgy vélik, hogy a kedden megtalált öngyilkosok az interneten keresztül kerültek kapcsolatba, találtak ugyanis egy kollektív öngyilkossági felhívást. A négy, 20 és 50 év között személy tisztítószerek mérgező keverékét lélegezte be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik