Élet-Stílus

Történelmi pofon Angliának

Soha nem kapott ki három góllal Anglia futball-vb-ken. Németország megérdemelten győzött egy olyan csapat ellen, amelynek csak idő kérdése volt az összeomlása. Németország korszerű, szép játéka sokat ígér, meglátjuk elég-e Argentína vagy Mexikó ellen is?

A meccs teljes képe alapján kijelenthető, hogy egy olyan angol csapat búcsúzott el a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság további küzdelmeitől, amelyért nem kár. Capello csapatának csak idő kérdése volt, hogy mikor omlik össze. A mostani meccsen is, a csoportmeccsekhez hasonlóan csak egyes szakaszokban tudták azt a harcos futballt felmutatni, amiért a világ az angol bajnokságot szívesen nézi.

Németországnak viszont hatékony és látványos játéka van, amely sokáig elég lehet. A fiatalokból álló csapat, az angolok ellen is folyamatos mozgásban volt és technikás passzokkal majd minden támadásukat végig tudták vinni. A nagy öregek közül Klose ismét megmutatta, hogy valódi kupacsatár, amikor a legnagyobb a szükség akkor futja a legjobb formáját.

Galéria a meccsről.

Galéria a meccsről.

Az első gól is nekik köszönhető. Egy hatalmas kapuskirúgásra Klose csapott le, Upson lerántani sem tudta őt, és a német csatár 12 méterről James mellett a hálóba gurított. Ez volt az első labdaérintés az akcióban a kirúgás után.

Az eddigi három találkozójukon csak kétszer eredményes szigetországiak ezúttal sem jeleskedtek a támadásokban, sok labdát eladtak, és minden átütőerő nélkül játszottak. Újabb megingásukat Podolski büntette meg, ekkor már sorra futottak a gyors és veszélyes német támadások.

A félidő hajrájában váratlanul feltámadt a Capello-gárda: Upson fejjel szépített, majd jött a találkozó sokáig legemlékezetesebbnek tűnő jelenete egy Lampard szabadrúgás. Lampard 18 méteres lövése nyomán a labda a felső lécről a gólvonal mögé pattant, de az asszisztens nem jelezte a találatot, a játékvezető pedig továbbot intett. Mindenki 1966-ot kezdte emlegetni…
Térfélcsere után maradt a nagy iram, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, Lampard pedig ismét eltrafálta a felső lécet. Az erőtlen angol akciókra gyors kontrákkal válaszoltak a németek, melyekből Müller révén kettő is góllal végződött. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás, a hajrára már nem maradtak izgalmak.

Anglia elszenvedte történetének első háromgólos vb-vereségét, a fiatal német válogatott pedig készülhet a negyeddöntőre Argentína vagy Mexikó ellen.

Eredmények a nyolcaddöntőben:

Németország-Anglia 4-1 (2-1)
később:
Argentína-Mexikó, Johannesburg 20:30 ó
szombaton játszották:
Uruguay-Koreai Köztársaság 2-1 (1-0)
Ghána-Egyesült Államok 2-1 (1-0, 1-1, 2-1) – hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik