Élet-Stílus

A szakítás a fiatal férfiakat viseli meg jobban

A közhiedelem szerint a nőket viselik meg a kapcsolattal járó érzelmi hullámvasutak. Amerikai kutatók most bebizonyították, hogy a férfiak lelkére nagyobb hatással vannak.

1000 egyedülálló, 18 és 23 év közötti fiatal felnőtt vállalkozott Robin Simon szociológiai kutatására, melyből kiderült: szakítás, vagy veszekedés után a férfiak igyekeznek keménynek látszani, ennek ellenére a boldogtalan románcok bennük is komoly érzelmi károkat okoznak. A férfiak csupán másképp fejezik ki a szorongásukat.

A férfiak érthető okokból szorosan kötődnek romantikus partnerükhöz, hiszen az esetek többségében a nők jelentik az egyetlen kapcsolatukat az intimitással. Ezzel szemben a nők szoros kapcsolatban vannak a családdal és a barátokkal is. A kutató szerint a férfiak és nők ráadásul a stresszt is másképp élik meg: a nők gondjai depresszióban, a férfiaké függőségekben jelentkezik.

A férfiak esetében a gond azért jelentkezhet szakítás után, mert számukra sokkal fontosabb az aktuális kapcsolat minősége, míg a nőknek inkább az számít, hogy kapcsolatban vannak-e vagy sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik