Élet-Stílus

Egy hihetetlen öngól utózöngéi – videó

Ritkán látható olyan öngól, amelyet a dánok hoztak össze Hollandia ellen.

A dánok egy hihetetlen potyagóllal terelték a győzelem útjára a hollandokat hétfőn, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság E csoportjának nyitómeccsén: Thomas Sörensen kapus elmélázott, csak leste, amint a menteni igyekvő Simon Poulsen társa, Daniel Agger hátára fejelte a labdát, amely a hálóban landolt – és Hollandia vezetésnek örülhetett.

Azt nem tudjuk, ezután Dániában mennyi televízió tört szét, Morten Olsen szövetségi kapitány ugyanakkor higgadtan beszélt a nem mindennapi öngólról. „Poulsen ténylegesen a legjobb játékosunk volt. Ilyen bárkivel előfordulhat, bár jobb lett volna, ha mindez nem egy fontos meccsen, hanem egy edzésen történik. Később azt mondtam neki, próbálja elfelejteni a dolgot, inkább arra emlékezzen, hogy jól futballozott” – mondta az edző.

Hollandia-Dánia 2-0 (az öngól 1:30-nál)

Simon Poulsen, az AZ Alkmaar 25 éves védője a következőképpen nyilatkozott a potyagólról: „Rögtön az jutott eszembe, hogy ilyen egyszerűen nem történhet meg. Nagyon sajnálom a dolgot, de mit tudok tenni? Sírjak egy sarokban vagy menjek haza? Egyik sem lenne megoldás, szeretnék a csapat hasznára lenni, ugyanis azért jöttem ide”.

Simon Poulsen és a dán válogatott június 19-én, Kamerun ellen feledtetheti szurkolóival a Hollandiától elszenvedett 2-0-ás vereséget, majd Japán ellen zárja a csoportkört.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik