Élet-Stílus

Továbbra is veszélyes a Pilis

A jó idő ellenére továbbra is vannak balesetveszélyes, lezárt útszakaszok a Pilisben és a Visegrádi-hegység területén – közölte a Pilisi Parkerdő Zrt.

A még mindig felázott talaj miatt a fakidőlések a következő hetekben is folytatódhatnak, ezért a turistáktól fokozott figyelmet kérnek. Bár egy hete nem esett újabb eső, még mindig zárva vannak a megrongálódott pilisi útszakaszok. Nem használhatók a Pilis völgyeiben futó turistautak sem, illetve nem látogatható a Rám-szakadék, a Holdvilág-árok és a pilisszentkereszti Szurdok. Szintén tilos kerékpározni több aszfaltúton. Az érdeklődők a Pilisi Parkerdő Zrt. honlapján tájékozódhatnak az aktuális információkról.

A lezárt útszakaszokra tilos belépni. Azokon a területeken, amelyek nincsenek lezárva, a fakidőlések miatt fokozott óvatosságot kérnek a kirándulóktól. A korlátozásokat csak a balesetveszély megszűnése után oldják fel, egyes útszakaszokon leghamarabb egy hét múlva. A parkerdő területén keletkezett viharkárok összege meghaladja a félmilliárd forintot: sérült a faállomány, jelentős anyagi kár keletkezett az infrastruktúrában. Az áradások utakat, hidakat, gátakat mostak el, erdészeti épületeket rongáltak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik